Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 7

VZEMI ŽIVLJENJE V SVOJE ROKE 2. del

Prenehaj se truditi biti sprejet od »pomembnih ljudi«!

Od koga bi moral biti najbolj sprejet?

Komu bi pa moral najbolj ustreči? Pa nikoli ne pomisliš? Je tako?

SAMEMU SEBI! Bodi sebičen. Na letalu govorijo, da v nujnem primeru NAJPREJ nadeni masko s kisikom SEBI, šele nato drugim. Ne vsem drugim najprej. Tudi če imaš najboljše namene, večja verjetnost je, da oba ne bosta preživela. Zato je razlog, zakaj na letalu povedo, da daj masko najprej sebi, da se zavaruješ najprej ti, potem otroka zraven sebe ter druge sopotnike. Ko si ti stabilen in varen, potem lahko pomagaš vsem okoli sebe. Pomagaj najprej sebi, da dovoliš svojemu telesu čas, ko ga potrebuje zase. Da se ojačaš finančno, mentalno, fizično in duševno. Dovoliti si čas samo zase, brez družine, prijateljev, dela, računalnika, telefona.

Če bi imel najboljšega tekmovalnega konja, vrednega vsaj milijon evrov, bi mu pustil, da teče nenehno? Da ne spi vse noči, da dela ves dan, pije alkohol, kadi cigarete in je nezdravo hrano? Bi tako ravnal z najljubšim hišnim ljubljenčkom? NE! Še računalnik daš spati in priklopiš telefon za vsak primer, in to še preden se sprazni. Zakaj potem dovoliš tako ravnanje s samim seboj, s svojim telesom? Dom, v katerem živiš že vse življenje. Edina oseba, ki je vedno s tabo že od rojstva?

Da zaradi denarja in drugih ljudi žrtvuješ dobrobit sebe? Popolni nesmisel je, da če telo zboli, porabiš celo premoženje za zdravljenje telesa. In če zboliš, nisi vreden, ampak si v napoto soljudem! Najbolj ironično je, da zaradi vsega skupaj ne vidiš, da sta telo in življenje, ki ga imaš, samo ena. Se še vedno ne strinjaš z mano? Kaj, če ti kdo ponudi pet milijonov za tvoj vid? Ne bi videl več nobenega sončnega zahoda, letnega časa, narave, nasmejanega obraza? Bi sprejel? Bi sprejel, da ti kdo ponudi deset milijonov, da ne moreš čutiti in uporabljati več svojih rok in nog? NE! Mislim, da ne bi!

Vir: Nenavadni priročnik jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorice Mojce Kokalj Imširović.

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj