KAKO POZDRAVIMO VZOREC?

Ko se nam nekaj v življenju ponavlja in nas to močno boli ter prizadane znova in znova, imamo programiran vzorec iz preteklosti, ki nosi ključ naših prepričanj. Največkrat prepričanja kot:

  • nisem dovolj dober,
  • nisem varen,
  • nisem pameten,
  • nisem vreden
  • itd ...

Velikokrat se jezimo: »Pa kaj delam narobe, da se mi to dogaja!«

Nič ne delaš narobe, ker tega do sedaj nisi vedel. Je tako?

Če bi vedel, bi naredil bolje? Je tako?

No, ta vzorec se ti bo vedno ponavljal in postavljal v ospredje tvojega življenja z razlogom, da ga pozdraviš in odpraviš.

Sedaj se verjetno že sprašuješ ... Kako? Mojca, kako ga pozdravim?

Kje naj začnem?

Naše telo je sestavljeno iz 70 % vode. A veš, da ima tudi voda spomin? In ko doživimo neko izkušnjo v življenju, nas boli, jočemo ter na koncu naredimo nekakšen sklep ... si nekaj rečemo in se tega držimo kot pijanec plota. In če se to večkrat zgodi postane ta misel zaklenjena vibracija ledu in naše novo prepričanje. Naš nov programiran vzorec.

Postane naše nepodpirajoče prepričanje, ki nam po Zakonu privlačnosti vedno znova takšne situacije postavlja pred nos, da jih razrešimo. Saj ko jih razrešimo in pozdravimo sebe, gremo stopnjo višje k notranjemu prebujanju, stopnjo višje k odkrivanju svoje boljše verzije sebe. To je osebnostna rast. Lupiti čebulo svojih nepodpirajočih prepričanj in vzorcev, ki smo jih z leti zklenili vase. Cilj osebnostne rasti pa je odluščiti ves ta oklep in priti do srčike sebe, kjer smo popolni, brezpogojno ljubljeni, varni, srečni, modri ter izpolnjeni. In če delujemo na vseh področjih v življenju iz srčike, nam postane življenje čudež in dogajajo se nam samo čudežne stvari.

Zdaj pa ... kako lahko to pozdravimo?

  1. Zavedanje je 1. korak do spremembe!
  2. Zavedati se moramo, da se nam nekaj dogaja z razlogom in to sprejeti. Sprejeti svoja čustva, ki privrejo ob tem na plano! Sprejeti in dovoliti solze, da stečejo po licu. Solze zdravijo, solze čistijo, saj se tista zaklenjena vibracija vode sprosti, led se začne topiti v nas.
  3. Vedno se moramo vprašati, kaj mi ta situacija sporoča?
  4. Biti moraš pripravljen želeti si vedeti, kaj moraš pozdraviti. Biti moraš pripravljen dovoliti spremembo v sebi.
  5. Imeti se toliko rad, da reagiraš drugače, na ta dogodek/situacijo/izrečene besede, ki te bolijo ... Da reagiraš drugače, si ponavljaš svoje pozitivne afirmacije (obratno od negativnih) in se odzoveš z ljubeznijo ...

Ker ljubezen do sebe in drugih zdravi vse.