Na vsebino

Hope's Bivouac: Merino volna kot simbol trajnostne elegance in odgovornosti (38)

V zadnjem času sem se resno zamislila, kako moj odnos do oblačil vpliva na okolje. Mesec maj sem namenila trajnosti in razmišljanju o modi - tako trajnostni kot "hitri". Kot nekdo, ki vedno raje ponosi kakovostne in naravne stvari, sem se osredotočila na merino volno, ki je zares izjemen material.

Merino oblačila sem začela nositi že pred devetimi leti in sem navdušena nad njihovo kakovostjo. Ne bom pozabila dneva, ko sem prvič oblekla merino spodnje perilo. Še posebej, ker se res veliko potim in sem tekom zelo kratkega časa spoznala, da nimam več vnetij. Sčasoma sem svojo garderobo napolnila z oblačili iz merino volne in hitro spoznala, da se ta oblačila skoraj ne uničijo. Edini sovražniki merino volne (poleg moljev) so ostri predmeti, skale in trnje, ki pa se jim običajno zlahka izognem. Zame je pomembno, da lahko eno oblačilo nosim dolgo časa, brez skrbi, da bi ga hitro zamenjala zaradi obrabe.

In ko sem tekom let opremila svojo garderobo z oblačili iz merino volne, sem hitro spoznala, da se ta oblačila skoraj ne uničijo. Merino oblačila lahko poškodujejo le ostri predmeti, skale in trnje, sicer pa so neverjetno trpežna.

Zakaj izbrati merino volno?

  • Razgradljiva,
  • Obnovljiva,
  • Manjša uporaba kemikalij,
  • Energetska učinkovitost,
  • Dolga življenjska doba,
  • Naravna termoregulacija,
  • Zascita pred UV žarki,
  • Negorljiva,
  • Manj pogosto pranje.

Merino volna ni samo trajnostna izbira, temveč tudi simbol elegance in odgovornosti.

Če imate kakšno vprašanje zame, da ga v eni od naslednji rubriki predebatiramo, mi pišite na [email protected]. Z veseljem razbijem vaše dvome in skrbi glede merino volne.

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj