Na vsebino

Izbrisna pobotnica

V času gradnje mi je sosed dovoli, da vozim preko njegovega zemljišča. To je zapisno tudi v zemljiški knjigi. Poti ne potrebujem več in sosed me prosi, da se zadeva izbriše iz zemljiške knjige. Kaj moram narediti?

Odvetnik odgovarja

Glede na vprašanje predvidevam, da je bila med vama sklenjena pogodba o ustanovitvi služnosti po vsej verjetnosti stvarne služnosti.

Glede na opisano svetujem, da sklenete dogovor o ukinitvi stvarne služnosti. V dogovor morate vnesti zemljiškoknjižno dovolilo s katerim imetnik služnosti dovoljuje, da se le ta izbriše. Overiti morate podpis pri notarju in nato podati predlog, da zemljiškoknjižno sodišče opravi izbris zaznambe stvarne služnosti pri sosedovi nepremičnini.

Kristjan Žalec

Kristjan Žalec

Odvetnik

Kristjan Žalec, odvetnik

Opozorilo: Objavljeni pravni nasvet obravnava izključno dejansko stanje, ki je opisano v nasvetu. Pravni nasvet je informativne narave in zanj ne odgovarjam. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer. Za podrobnejši odgovor in analizo pravnega problema svetujem, da se z vso spremljajočo dokumentacijo obrnete na pravnega strokovnjaka.

Spoštovani obiskovalci spletne strani www.radio-odeon.com.

V sodelovanju z Radiom Odeon, bom v rubriki odvetnik svetuje, odgovarjal na vaša vprašanja in podal pravne nasvete. Vsako sredo bom odgovoril na eno izmed prispelih vprašanj, odgovor pa bo objavljen na www.radio-odeon.com.

Vaša vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov [email protected] pri čemer poskušajte čim bolj natančno opisati dejansko stanje. Vprašanja se lahko nanašajo na katerokoli področje prava.

Odgovor na vaše vprašanje ne vzpostavlja pooblastilnega razmerja odvetnik/stranka in bo podan izključno na podlagi opisanega dejanskega stanja, bo zgolj informativne narave in zanj ne odgovarjam.

V primeru dodatnih informacij ali dopolnitve dejanskega stanja, se podani odgovor ali mnenje lahko spremeni. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer.

V pričakovanju vaših vprašanj vas lepo pozdravljam.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj