Na vsebino

Polovična globa in obročno plačilo

Policisti so mi napisali plačilni nalog. Zanima me ali lahko tudi polovično kazen plačam na obroke?

Odvetnik odgovarja

Odgovor je žal negativen. V kolikor vam je bil izdan plačilni nalog imate možnost, da plačate polovičen znesek globe, če globo plačate v roku 8 dni po pravnomočnosti. V kolikor želite plačati globo na obroke morate plačati celoten znesek globe.

Prošnjo za obročno plačilo globe lahko vložite po poteku roka za plačilo globe pri organu, pristojnem za prisilno izterjavo to je pri pristojnem Finančnem uradu. Če bo prošnji ugodeno, Finančni urad s sklepom določi način odplačevanja in rok plačila. Rok v skladu z določili Zakona o prekrških ne ne sme biti daljši kot eno leto, najmanjši obrok pa sme znašati 20 eurov za fizične osebe.

Kristjan Žalec

Kristjan Žalec

Odvetnik

Kristjan Žalec, odvetnik

Opozorilo: Objavljeni pravni nasvet obravnava izključno dejansko stanje, ki je opisano v nasvetu. Pravni nasvet je informativne narave in zanj ne odgovarjam. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer. Za podrobnejši odgovor in analizo pravnega problema svetujem, da se z vso spremljajočo dokumentacijo obrnete na pravnega strokovnjaka.

Spoštovani obiskovalci spletne strani www.radio-odeon.com.

V sodelovanju z Radiom Odeon, bom v rubriki odvetnik svetuje, odgovarjal na vaša vprašanja in podal pravne nasvete. Vsako sredo bom odgovoril na eno izmed prispelih vprašanj, odgovor pa bo objavljen na www.radio-odeon.com.

Vaša vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov [email protected] pri čemer poskušajte čim bolj natančno opisati dejansko stanje. Vprašanja se lahko nanašajo na katerokoli področje prava.

Odgovor na vaše vprašanje ne vzpostavlja pooblastilnega razmerja odvetnik/stranka in bo podan izključno na podlagi opisanega dejanskega stanja, bo zgolj informativne narave in zanj ne odgovarjam.

V primeru dodatnih informacij ali dopolnitve dejanskega stanja, se podani odgovor ali mnenje lahko spremeni. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer.

V pričakovanju vaših vprašanj vas lepo pozdravljam.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj