Dobra zgodba izzove pozitivni čustveni odziv in ustvari željo po pripadnosti. Vprašanje pa je, kako napisati takšno zgodbo? Najbolj ključno in neštetokrat ponovljeno dejstvo je, da moramo poznati svoje občinstvo: kdo so, kaj je njihov problem in kako ga lahko mi rešimo. Ko pripovedujemo svojo zgodbo, je pomembno, da imamo pred seboj vedno svoje občinstvo. Pišemo namreč njim.

En način, kako napisati zgodbo svoje blagovne znamke je, da najprej na dolgo orišemo vse, kar znamo o sebi in svoji blagovni znamki. Nato sledi zapis krajše izjave, ki povzema glavni razlog, da obstajamo in nato v tretjem koraku še enkrat orišemo svojo zgodbo iz prvega koraka, a tokrat jo ovijemo okrog naše izjave.

Prvi korak je oris preteklosti, sedanjosti in prihodnosti naše blagovne znamke. Vprašamo se lahko: Kdo je ustanovitelj, začetnik, pobudnik podjetja? Kateri so glavni zgodovinski mejniki razvoja podjetja? Imamo kakšne anekdote, zanimiva dejstva, ki bi zanimale naše občinstvo? Kaj so naše sanje in kaj naša motivacija? Kako smo prišli sem, kjer smo in kdo nam je pomagal?

Naslednji korak je, da opredelimo glavno izjavo naše blagovne znamke. Vprašamo se lahko: Zakaj obstajamo? Kako naš obstoj prispeva k boljšemu življenju? Kaj je naš smisel?

Zadnji korak je, da še enkrat zapišemo zgodbo naše blagovne znamke, a tokrat imamo za jedro glavno izjavo in smo osredotočeni na misel,, zakaj počnemo to, kar počnemo. Pri tem lahko malo pretiravamo in zgodbo naredimo bolj zanimivo, a vsekakor poskrbimo za to, da je naša zgodba resnična in pristna.

Na primer: Od dedka in babice do vnukov in vnukinj podajamo svoje znanje in veščine pri pridelavi medu in medenih izdelkov. In to vse od časa, ko smo imeli le en majhen panj in ozko gredo razcvetelih travnikov. In prišla je mlada generacija, polna energije in iskrenih želja, da bi družinska tradicija živela še naprej. Tukaj smo z vami že več desetletij zaradi krepkih družinskih vezi in vseh vas ljubiteljev medenih dobrot z največjo vrednoto zdravega načina prehranjevanja. Za dobro življenje čebel in zdravo življenje vseh nas.