Na vsebino

7 korakov brendinga

Brendiranje izvira še od časa, ko so vžgali prvi pečat/brend malo manj srečne krave. Tako je lastnik prepoznal svojo žival, jo označil za svojo “blagovno znamko”. To je obljuba kvalitete mleka, ki ga daje ta kravica. Pa vendar je brending danes, čeprav enostaven v teoriji, precej bolj zapleten, kot je žigosanje kravic in bikov.

Brending je, v kratkem, ena izmed metod, ki lahko poveča prepoznavnost vaše blagovne znamke in s tem znatno prispeva k višjim prodajnim rezultatom. V osnovi gre za osvojitev naslednjih korakov:

  1. Pametno oblikovanje celotne prodajne izkušnje in izgradnja “življenjskega stila” naše blagovne znamke (naša obljuba ciljni publiki).
  2. Ime - ena do maksimalno dve besedi (naj bo enostavno, kratko in zapomnljivo).
  3. Slogan - tri do pet besed (ključni element, s katerim sporočamo našo obljubo).
  4. Vizualni elementi blagovne znamke (uporaba črk, barv, fotografij naj bo dosledna, s ciljem izgradnje zaupanja).
  5. Logotip - še en ključni element, ki mora biti skladen z obljubo iz prve točke (naj pritegne pozornost)
  6. Uspešno pozicioniranje na trgu
  7. Vzpostavitev zaupanja, pozitivne izkušnje in privlačnega življenjskega sloga, ki obljublja rešitve. In jih tudi dostavi!

Če so prvi koraki narejeni tako kot treba, bo 7 korak prinašal rezultate.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj