Na vsebino

Barbie svet

Ko pomislim na otroštvo svoje generacije, med igračami vedno vidim tudi barbike. Barbie v rozem avtu, Barbie v roza obleki in Barbie v roza hiši. Spomnim se, kako sem imela Barbie pohištvo in cel kup Barbie oblekic. Barbie je bila moj svet. Čeprav se kot majhna punčka nisem zavedala, zakaj me ta igrača tako privlači. Že leta 1959 je veljalo, če si imel Barbie, si avtomatsko postal del njenega sveta. Imel si pripadnost. Bil si del igre, kjer je edina meja bila lastna domišljija.

Kaj hitro je Barbie postala simbol podhranjene avše, ki se preobleče vsakih 5 minut. Mame kar naenkrat niso več kupovale barbik. Čas je bil, da se tudi ta igrača prilagodi novim generacijam. Tako je Barbie z nekaj spremembami postala simbol neodvisnosti in ženske svobode. Pojavila se je na socialnih omrežjih in spremenila logo. Preobrazila se je v milenijsko Barbie, ki “twita” in surfa po netu.

Danes je svet Barbie 10x večji, kot je bil za čas mojega otroštva. Obstaja Barbie film, Barbie knjiga, kolekcija Barbie oblačil, Barbie app in Barbie vse ostalo. Vsekakor se je tudi blagovna znamka ene najbolj znane igrače na svetu mogla prilagoditi trgu, da bi obstala. Prva sprememba se je zgodila v načinu komunikacije: “Nisem več avša, danes sem izobražena ženska, ki samozavestno živi svoje roza življenje.” Barbie

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj