Na vsebino

Disney

Že od leta 1923 nas razveseljujejo junaki in njihove prepričljive zgodbe. Miki, Mini, Pluto, Medvedek Pu in mnogi drugi starodavni mojstri komedije. Pa vendar resnična magija je v premišljeni strategiji, ki je Disney uvrstila med vodilne v svoji industriji. Disney ne dela le risanke, kot jih je v svojih zgodnjih letih. Danes je Disney pripovedovalec zgodb. Tako z vsako novo zgodbo ustvari povsem novi svet, poln dogodivščin.

Celovečerni filmi za otroke ni le risanka, je povsem nova blagovna znamka, ki pridobi svoj lastni kotiček v Disney letoviščih in zabaviščnih parkih. Vsaka nova zgodba je razširjena na televizijske oddaje, knjige, revije in druge uporabne izdelke. Le za primer; skoraj vsak navdušenec nad otroškim filmom Frozen (Ledeno kraljestvo) si je zaželel vsaj nekaj od Else, ali pa vsaj od Ane. Naj bo to krona na glavi, kraljevo ogrinjalo ali pa plišasti Olaf.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj