Na vsebino

Dizajnerji 24/7

Danes že velikokrat preverjeno dejstvo, da so možnosti vsepovsod, me vedno pripelje do novega projekta, kjer spoznam znanja mnogih zanimivih ljudi. Čeprav sem v življenju študirala marsikaj, tako formalno kot neformalno, ugotavljam, da je še veliko tega, česar ne vem.

Če si v oblikovanju, potem je učenje neizogibno. Razmišljanje, branje, sledenje trendom. Včasih treba celo razbijati z glavo ob steno, da se ideja skristalizira. Včasih je potrebna le minuta, včasih pa dva tedna neprespanih noči, da se domisliš kaj novega. Biti kreativen je lahko izčrpljujoče in nujen je počitek.

Že na začetku sem hitro dojela, da je dizajn delo 24/7. Ko se pojavi nek izdelek, tudi storitev, ki potrebuje ime, zgodbo in grafično podobo, potem ta v očeh oblikovalca kar oživi. Subjekt postane platno brez okvirja, kjer glavno vlogo igra domišljija. Domišljije in idej pa ni možno kar tako utišati. Zato se velikokrat zgodi, da še izven delovnega časa raziskujemo, skiciramo in kreiramo. Sprašujem se, ali tudi drugi kolegi oblikovalci sanjajo belokranjske vzorce, ovce in kozolce?

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj