Od zgodnjega 20. stoletja naprej ni bilo večjih sprememb na področju plastike in embaliranja. Šele v 60. letih pridejo na trg različne plastične mase, ki so proizvajalcem omogočile boljšo zaščito izdelka, kar vpliva tudi na daljši rok uporabnosti izdelka. Plastične vrečke postanejo zelo priljubljen način pakiranja izdelkov v 60. letih in še naprej, ponekod v svetu tudi danes.

Zaradi zaskrbljenosti do človeku škodljivih materialov in prevelikega odpadka od embalaže, se začne gledati tudi na okolje in zdravje ljudi. Poudarek je na čim manjši uporabi plastike in k recikliranju le te. Kljub vsemu pa je plastika učinkovit material za zaščito izdelkov. Poleg vseh negativnih učinkov je plastika za proizvodnjo še vedno najbolj energetsko učinkovita. Ko se posvečamo bolj trajnostnim postopkom in okolju manj škodljivim snovem, je pomembno imeti v mislih celotno verigo proizvodnje.

Plastika vse bolj izginja, kajti na trgu se pojavljajo alternativne rešitve, ki so vse bolj dostopne tudi na trgu. Za enkrat logistične omejitve še vedno kličejo po plastičnih rešitvah, ki dobro ščitijo blago. Plastika je namreč trpežna, cenovno dostopna, zanesljiva in podpira težke obremenitve. Trajnostna rešitev se skriva v 100% reciklirani plastiki. Kar je vsekakor korak naprej za bolj zeleno prihodnost.