Na vsebino

Harry Potter

Ni težavno prodati, če imamo dober produkt. Knjige o Harryju Potterju so bile tako dobre, da so ena za drugo izpolnile pričakovanja bralcev. Knjige so nudile zavetje, ponujale pripadnost skupini, kjer si za majhen trenutek svet čarovnikov in čarovnic, ki študirajo magijo na Hogwarts-u. Skrajno zabavo in neverjetno privlačno.

Kje je skrivnost tega uspeha? V tem primeru je odgovor preprost, saj je zgodba tista, ki je ustvarila čustveno navezanost z bralci. Za odrasle je svet mladega čarovnika Harry-a oddih od dnevne rutine, za mlajše čista zabava. Je svet domišljije, kjer je vse mogoče. Tako so bralci želeli biti del tega sveta in Harry Potter norija se je pričela. Od Harry Potter tematskega parka, kjer si lahko za en dan tudi sam čarovnik, do iger in figuric in magičnih igrač. Svet Harry Potterja je danes večji kot je kadarkoli bil.

Harry Potter knjiga nosi napoved, ki se magično uresniči. Velja tako kot v knjigi pove Hagrid: “Kako ne veš za svojega očeta in mamo. Saj sta slavna. In ti si tudi.”

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj