Na vsebino

Italija je zmes zgodovine in kulinarike

Država s tako bogato zgodovino, kulinarično tradicijo in čudovito pokrajino, kot je Italija, je ena bolj priljubljenih turističnih destinacij. Zaradi očitnih prednosti se Italija tako tudi trži - kot vrhunska destinacija.

Skoraj vsak v Sloveniji bi znal slišati za Kolosej, Pompeje, poševni stolp v Pisi, Vatikan, Leonarda Da Vincija, testenine carbonara in Dolomite. Na splošno ima Italija bogato kulturno dediščino in številne znamenitosti, ki so odprte za turiste. Ne glede na to, ali gre za moderna mesta in modne prestolnice, srednjeveške gradove in starodavne ruševine, renesančno umetnost ali naravne lepote, vsebin za turiste prav zagotovo ne manjka.

Kulinarični navdušenci bodo vedeli za olivno olje, testenine in paradižnikovo omako. Prav vsak pozna pico, marsikdo pa ne dejstvo, da je tudi “šnicl” italijanska jed, ki so jo Avstrijci prevzeli za svojo. Kot, da bi se vse, kar je dobrega na meniju, začelo kar v Italiji in se širilo naprej. Kar morebiti dokazuje tudi dolga, bogata in pestra zgodovina Italije.

Slogan za destinacijo se upravičeno glasi: kjer potovanje postane zgodba.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj