Na vsebino

Japonska: moderno tradicionalna

Japonska je znana predvsem v kombiniraju modernega s tradicijo.To je kraj, kjer sobivajo roboti in obredno pitje čaja; tihi eksterier in nočna rajanja. Cvetoči češnjevi cvetovi na Japonskem so nekaterim en sam razlog, da je to pravljična dežela, katero je vredno obiskati. Če ne enkrat, pa dvakrat.

V kontekstu brandinga turistične destinacije je Japonska v prvi vrsti kulturni in kulinarični odklop. Vse, kar je “japonsko” je interesantno, ker je drugačno, še nevideno in “out of the box”. Kljub temu je tam prisotna tradicija, predvsem v smislu načina življenja in vrednot. Kjer poklon in spoštovanje ostaja norma in še vedno drži patriarhat. Japonska kultura je zelo ekskluzivna, kar ji daje poglavitno prednost, ko je treba privabiti turiste.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj