Na hitro povedano je “call to action” (v nadaljevanju: C2A) izjava, ki poziva občinstvo k nekemu dejanju, kot so nakup, klic, obisk spletne strani in podobno. Namenjeno je predvsem prodaji in pridobivanju različnih podatkov za marketinške namene. Običajno se ga umesti na koncu oglasa, prodajnega pisma, promocijskih tiskovin. Najosnovnejše pa so vsaj kontaktni podatki podjetja.

Čeprav je C2A potreben in brez njega je izložena ta prva interakcija z občinstvom, pa se nekateri še vedno izogibajo C2A, predvsem iz dveh razlogov:

  • Prepričanje, da občinstvo že zna, kaj storiti in
  • zaskrbljenost, da bi se zaradi prisotnosti C2A občinstvo počutilo, kot da se jim nekaj “sili”.

Zmotno je prepričanje, da naše potencialne stranke vedo, kaj je naslednji korak. Svojemu občinstvu jasno in na glas povejte, kje vas lahko najdejo in, kaj morajo storiti, da pridejo do vaših storitev/produktov. Z uporabo C2A pravzaprav potencialnim strankam olajšate delo in jim privarčujete čas.

Najbolj klasičen primer C2A je poziv k akcijskem nakupu: “Kupi zdaj!” Naslednji, ki je precej klasičen se glasi: “Pokličite še danes za brezplačni prvi pregled!” Pri reklamnih e-poštnih sporočilih (newsletter) je ponavadi poziv “Naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačno e-knjigo.” Dostikrat zasledimo poziv, kot je: “Spremljajte nas na Facebook strani in sodelujte v nagradni igri!” Opazimo, da so v uporabi aktivni glagoli - glagoli, ki nagovarjajo z nekim akcijskim dejanjem.

Pri C2A vedno nekaj ponudimo svojemu občinstvu, pa vendar od njih pričakujemo, da bodo naredili nekaj tudi za nas: nas poklicali, se naročili na e-novice, nam sledili na socialnih omrežjih, nas obiskali, nekaj od nas kupili, delili informacijo o nas, kliknili nekam, donirali, nekaj naročili, se registrirali in podobno. V pomoč, da naše občinstvu hitro ukrepa pa je tehnika nujnosti. Pri oblikovanju C2A samo pripišite, da je ponudba nekako omejena: “Ponudba se kmalu izteče,” ali pa: “Naše zaloge se hitro čistijo, zato kupite že zdaj.”

Dejstvo je, da C2A nagovarja potencialne stranke, jim razloži, kaj od njih želimo in kaj jim ponujamo. C2A, v kratkem, pomaga potencialnim strankam priti do nas. Pravzaprav je C2A dober pripomoček za vzpostavitev prve interakcije z našimi potencialnimi strankami.