Na vsebino

Kaj je kreativni povzetek in zakaj ga potrebujemo?

Kreativni povzetek je v kratkem dokument, ki opredeljuje faze in cilje kreativnega projekta. Gre za kratek, 1-3 stranski dokument, ki odgovarja na vprašanja o vrednotah, ciljni publiki in podobno. Vprašanja pripravi izvajalec, odgovore pa naročnik. Vaši odgovori namreč usmerjajo kreativno ekipo, da vaše besede preslikajo na papir. Je dokument, ki usmerja delo grafičnega oblikovalca, fotografa, pisca besedil.

Moj nasvet je, da se vsi večji projekti nujno začnejo z vprašalnikom. Le tega posreduje kreativec, odgovore pa dostavi naročnik. Šele takrat se lahko kreativni projekt začne in pot do cilja je jasna. V vsakem primeru pa je kreativni povzetek nujen za bolj kompleksne celostne grafične podobe, oblikovanje etiket in embalaže za blagovne znamke, sejemske nastope v tujini in razvoj promocijskih materialov. Pravzaprav je kreativni povzetek priporočljiv za prav vsak kreativni projekt, pa še kako majhen naj bo. Bo krajši tudi vprašalnik.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj