Na vsebino

Kaj si mislim o Canvi?

Že od prvega dne sem opazila, da različna podjetja potrebujejo znanja iz različnih področij. Zaradi širine razmišljanja, katere te učijo na kulturologiji, sem hitro svetovala na različnih področjih, ki se tako ali drugače dotikajo brendinga.

Različna vprašanja mojih naročnikov so me navdušila nad raziskovanjem novih znanj. Grafično oblikovanje pa je bila vedno moja glavna dejavnost. Tak sem velikokrat dobila vprašanje, kaj si mislim o Canvi?

Moje mnenje je, da je Canva odlično orodje za marketaše, PR-ovce, bloggerje, start-up podjetja, tudi spletne oblikovalce. Nikakor ni primerno za pripravo za tisk, oz. te opcije niti nima. Torej za tisk bi raje odsvetovala in to delo prepustila strokovnjakom - oblikovalcem in tiskarjem.

Ko pa gre za pripravo spletnih gradiv, je Canva čisto o.k. Vsaj tako mi marsikdo z izkušnjami v delu s Canvo pravi. Bi pa dodala le še to, da si za najbolj efektivno uporabo v Canvo naložite elemente celostne grafične podobe in zablestite v sveži podobi online. Svetovala bi vam tudi, naj vas v uporabo celostne grafične podobe uvede oblikovalec, ki vam jo je tudi pripravil. Pomembno je namreč, da je podoba celovita in sledi določenim pravilom. Ena rešitev za to je predpriprava osnutkov v Canvi. To bo nastavilo temelje za konsistentno uporabo grafičnih elementov in drugih pravil, ki veljajo izključno vašo podobo.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

      
9
15
23
25
27
29
30
31
     
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj