Blagovna znamka ima mnoge sestavine, ki nam pomagajo vzpostaviti močno blagovno znamko. Zadosti je slediti vsaj dvema napotkoma. Blagovna znamka je na eni strani naša podoba - barve, črke, logo in vse drugo, kar je del celostne grafične podobe. Po drugi strani pa je blagovna znamka celotno doživetje le te - vrednote, način pripovedovanja in pisanja, izkušnja za uporabnike itd.

Blagovna znamka postane močna čez čas, a vsekakor so pomembni temelji, ki smo jih postavili na začetku. Sprva je najpomembnejše, da vemo, kdo smo in zakaj delamo to, kar delamo. V čem smo drugačni od konkurence? Kakšne so naše vrednote? Vse to in še več je lahko zapisano tudi v naši poslanski izjavi.

Ker brez celostne podobe danes že skoraj ne gre, se sprva odločimo za barve, črke, slike ter jih dosledno uporabljamo preko vseh medijskih kanalov. Za lažje sledenje, si pripravimo manjši priročnik, kjer so opisana navodila za prikazovanja vseh elementov blagovne znamke.

Za začetek je dovolj, da se vprašamo, zakaj in kako. Poskrbimo za vizualno podobo, predvsem pa se držimo lastnega imidža tudi v pisanju objav, našem poslanstvu in vrednotah, načinu pogovarjanja s strankami. Povejmo svojo zgodbo na način, da ljudje želijo biti del nje. Da nas želijo slišati in videti.