Na vsebino

Kako poimenovati podjetje ali izdelek?

Izbira imena ni enostavna, pa naj bo za podjetje ali blagovno znamko. Ime naj bi resoniralo v srcu vaše ciljne publike. Naj bi odražalo vašo dejavnost ali pa najpomembnejšo lastnost/prednost izdelka. Naj bi poželo domišljijo, da rešuje težave in ustvarilo zaupanje. Ime za podjetje, storitev celo ali za izdelek ni enostavno, pa vendar kakovostna brainstorming delavnica lahko obrodi neštete ideje. Včasih je potrebno, da je ime bolj širše zastavljeno, včasih pa je bolj specifično.

Pomembno je, da se razume, kaj stoji za imenom. To sem precej hitro spoznala, kajti svoje podjetje sem poimenovala Typo. Prvič, v angleščini je. Kar še ne bi bil problem, če beseda ne bi imela črke Y. Tako sem velikokrat tipo in ne ‘tajpo’, kar pa ima povsem drug pomen.

Hkrati pa je lahko tiskarski škrat sinonim za budnega iskalca obrnjenih črk, ki nagajivo skače po besedilu in išče pravopisne napake. Človeške napake. Navsezadnje primeren brending image “quircky” mini kreativne agencije, ki je znana po tem, da razmišlja široko in izven okvirjev ter ne špara na jeziku. Podjetje, ki opozarja nase s svetlimi barvami in glasno izraža svoje mnenje. Mogoče bi svetovala, naj za imenom vedno stoji kratka, jasna in zanimiva zgodba.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj