Na vsebino

Kako pospraviti s konkurenco?

Konkurenca je lahko slaba in dobra. Slaba, če si sposoja od nas in dobra, ker nas žene naprej, da smo še boljši.

Bi prepoznali Barbie igračo in njeno kitajsko kopijo? Sklepam, da bi. Podobno je opaziti podjetja, ki si sposojajo in v svojem poslovanju niso odraz samih sebe. Torej, če opazite, da vas konkurenca kopira, je to največje priznanje, da to, kar počnete, počnete prav.

Sama bi svojo konkurenco pustila, da dela kar želi. Svojo energijo bi še naprej usmerjala v učenje, razvoj svojega podjetja in snovanje novih idej. S konkurenco se ne bi preveč obremenevala, saj je kopiranje torej veliko priznanje, da smo na pravi poti.

Kar nas najbolj razlikuje od konkurence je ravno tisto, česar ni možno kopirati: naša podjetniška kultura in vrednote, način komuniciranja ter dejstvo, da vemo, zakaj delamo to, kar delamo. Tako bi svetovala, da ste še naprej zvesti sebi in svoji zgodbi.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj