Na vsebino

Kakšni oblikovalski trendi so napovedani za leto 2023? - 2. del

Danes se vse hitreje razvijajo pri nas še dokaj mlade tehnologije, uporabne tudi za dvig prepoznavnosti blagovne znamke. Animacije, renderji in 3D prikazi tako na spletu, kot v tsku, so revolucionirali fenomen potrošništva. Tako nas 3D plakat nasmeji, LCD zaslon z zabavnim kvizom kaj nauči, interaktivni katalog pa nam olajša pregled informacij. AI pa nasploh že pred nakupom lahko ustvari posebno povezanost med izdelkom in potrošnikom. Vsekakor visoka investicija za mega učinek.

Čeprav menim je postavljanje 3D panojev ob cesto kar sporno, pa lahko mimoidočim preščem to popestri dan. Namreč v kombinaciji z dobrim dizajnom je lahko to prav posebno doživetje za vse pešce. Zabrisane meje med tehnologijo in resničnostjo je prihodnost - ko se gledalec povsem potopi v to, kar gleda/bere. Pomemben učinek tega je, da smo opazni, izstopamo z neko zgodbo in pričnemo z navezo močne pripadnosti.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj