Glavni cilj, zakaj sploh imeti vizitke in kataloge, je preprosto, da ostanemo konkurenčni na trgu. Svoje občinstvo moramo namreč informirati o svojih storitvah, novih produktih, predvsem pa je pomembno vedno znova obveščati, kako in kje nas lahko stranke najdejo.

Spletna stran, socialna omrežja, tudi spletna trgovina so danes pravilo, če ne že nuja. Za namen promocije in obveščanja pa so priporočljive tudi nekatere tiskovine. Le te so uporabne na različnih srečanjih, sejmih in poslovnih sestankih. Za pripravo kakovostnih poslovnih in promocijskih tiskovin pa je potreben čas. Odvisno od naših ciljev, se običajno odločimo za: poslovne vizitke, predstavitveno pismo podjetja in izdelkov, predstavitvena brošura/katalog podjetja in promocijske tiskovine.

Predstavitveno pismo podjetja je hiter pregled naših uspehov, vrednost, artiklov, prednosti. Takšen dokument ponavadi vsebuje tudi informacije, kot so datum ustanovitve podjetja ter lokacija podjetja, predstavitev kontaktnih oseb in njihovi podatki. Temu lahko sledi predstavitev izdelkov, njihovih prednosti in koristi. Pojasnimo tudi, v čem se razlikujemo od konkurence. V kolikor to vsebino še razširimo pa imamo že katalog.

Promocijske tiskovine so plakati, letaki in brošure. Ponavadi jih ustvarimo za neko točno določeno akcijo oziroma specifičen dogodek. Te tiskovine imajo posebno enkratno sporočilo za občinstvo, ki tiskovine, kaj kmalu po prejetju sporočila, zavrže. Poslovne vizitke, predstavitvene brošure podjetja in katalogi pa so uporabni za dlje časa.