Na vsebino

Kulturologinja ali grafična oblikovalka?

Danes vse bolj razumem, zakaj je pomembna splošna razgledanost oblikovalca. Vsak projekt je namreč nekaj novega. Na srečo me je razmišljanja izven okvirjev naučil faks. Kot kulturologinja pa sem poleg širine pridobila tudi znanja za razumevanje moderne družbe. Vsekakor znanja, ki so se kasneje izkazala kot izredno uporabna, tako v prodaji, kot v dizajnu.

Največ pa me je naučila praksa, predvsem pa delo z ljudmi. Danes sem hvaležna za prav vsako službo, ki sem jo imela. Zamenjati pa sem jih morala kar nekaj, preden sem odkrila, kaj je tisto zares pravo zame. Kot rezultat imam danes različna uporabna znanja, ki pridejo še kako prav v poslovnem svetu.

Kljub vsemu sem se zavedalale predvsem enega. Čaka me veliko učenja in vaje. Potrebno je bilo nadoknaditi kar nekaj let dizajnerske šole. Znanje prodaje in marketinga sem nekaj že imela. Pisat in risat sem znala, učenje je sicer tukaj neizogibno. Orodja za delo sem poznala že iz tujine, zato sem se hitro priučila novih. Po enem letu pripravništva sem spoznala tehnike tiska, drugo leto pa sem bila že na svojem. Ker sem bila nekakšen “one man band”, so mi drugi govorili, da sem kot nekakšna mini kreativna agencija. To se mi je zdelo simpatično, zato se si mislila, da grem v pravo smer.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj