Tako mit, kot grafično oblikovanje, so medij za pripovedovanje zgodbe. Mit je tradicionalna zgodba, ki se običajno nanaša na neko bitje ali junaka ali dogodek in velikokrat pojasnjuje nastanek nečesa. V mitu velikokrat nastopijo bogovi in druga mitološka bitja.

Mit ima to lastnost, da zelo dobro prenese sporočilnost, saj gre za precej znane zgodbe, ki jih vsaj bežno poznamo. Torej že s tem, da predstavimo svojemu občinstvu znano zgodbo iz mitologije, obstaja velika možnost, da se lažje poistovetijo z našim izdelkom ali storitvijo. Kozmetični salon Venera tako sugerira, da gre za ženski salon, ki poskrbi za rojstvo boginje v nas. Brivski salon Mars je potemtakem primerno ime za moški salon, ki poskrbi za videz junaka.

Logotip, ki temelji na mitološki zgodbi ima moč prepoznavnosti. Če nas nek izdelek spominja na zgodbo iz mitologije, to lahko utrdi tudi zaupanje do blagovne znamke. Tako je, npr. športna blagovna znamka Nike prevzela ime po grški boginji zmage. Kavna veriga Starbucks pa je za svoj simbol prevzela mitično bitje morsko deklico - kot so mornarji bili obsedeni z njo, so pivci kave obsedeni s Starbucks. Podobno, kozmetična blagovna znamka Afrodita želi sporočiti, da uporaba njihovih izdelkov prispeva k lepoti in mladosti svojih uporabnic.