Na vsebino

Monopoly

Monopoly je ena najstarejših in najbolj znanih družabnih iger. Igra poteka tako, da se igralci premikajo po plošči, kupujejo nepremičnine in nasprotnikom zaračunavajo najemnino, v kolikor ti pristanejo na njihovo zemljišče. Zabavno, dinamično, 3-ure trajajoča borba, ki se včasih rezultira v jezo in trepet. Predvsem takrat, ko je treba prodati vse svoje ozemlje.

Kaj hitro je igra postala mednarodna uspešnica. Danes je blagovna znamka Monopoly prevedena v več kot 30 jezikov, obstaja več kot 100 različic: Game of Thrones Monopoly, Disney Monopoly, Simpsons Monopoly in mnoge druge. Zakaj pa je tako uspešna? Med drugim zato, ker jo je zlahka personalizirati in tako razširiti svoje trge. Pri nas so glavne kartice Ljubljana, Maribor in Portorož, v ZDA so to Hollywood, New York in Vegas, na Tajskem verjetno kak Bangkok, Chiang Mai in Phuket.

Še več, igro je možno personalizirati za vse možne generacije. Tako je med drugim na trgu Monopoly za milenijce, kjer se namesto nepremičnin “trguje” z življenjskimi izkušnjami in doživetji, kartice pa se glasijo nekaj v tem smislu:“Tvoj trud s prodajo butičnih veganskih sveč se je končno izplačal. Prejmi 2 FB lajka.” Primerno za še eno ciljno publiko, ki pa je drugačna od tiste v letu 1985.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj