Velikanka v oglaševalskem svetu je pri vsakem svojem pisanju imela v mislih, da se pogovarja s potrošnikom. Verjela je, da je pisanje za potrošnika pravzaprav pogovor z njim. Kar nas lahko nauči Polykoff je uporaba enostravne formule za tekstopisje: Empatija + humor + sugestija x vrednost = uspeh. Takšno sporočilo doseže naše bralce in navsezadnje kupce.

Svojo slavo je dosegla z oglasom za peroksid in barvanje las. Za prvo kampanjo na svetu, ki oglašuje ženskam barvanje las v udobju lastnega doma, je zapisala: "Je res, da se blondinke bolj zabavajo!?" in “Bolj se ti on približuje, vse lepša si!”in potem, še bolj nepozabno, "Če imam samo eno življenje, naj ga živim kot blondinka!"

V tistih časih je obstajala stigma, da so blondinke neresne, zato je bilo izdelek za barvanje las v svetlejše precej kontroverzno. Shirley je uspelo to stigmo odtraniti s tem, da je publiko pozvala k odprtem razmišljanju. O novem produktu, še nevidenim na trgu, je zapisala: “Barva za lase, tako naravna, da samo njen frizer ve zagotovo.” Kampanja ji je prinesla ne le slave, temveč pozicijo najbolj plačane tekstopiske v podjetju. Postala je prva ženska s svojo oglaševalsko agencijo, bila na visokih pozicijah, leta 1967 pa si je pridobila tudi naziv ženske leta v oglaševanju.