Na vsebino

Nova Zelandija: dežela pristne in neokrnjene narave

Danes je branding povsod: na policah, na ekranih, celo na nas in vsepovsod okrog nas. Ker se kot najljubše turistične destinacije tržijo tudi države in pokrajine, se je branding prijel še kako tudi njih. Lep primer uspešnega brendinga je Nova Zelandija. Ta je namreč daleč naokrog znana kot kraj osupljivih naravnih lepot, dežela prijaznih in gostoljubnih ljudi in na svetovni ravni ostaja vzoren primer uspešne kulturne integracije z domorodci Maori, katerih kultura je poglavitni del turizma in kulture v Novi Zelandiji.

Še večjo svetovno prepoznavnost je pridobila s sloganom “100% pure New Zealand” - torej pristna, avtentična in sebi zvesta dežela neokrnjene narave. Takšna Nova Zelandija uspešno vabi turiste, kateri iščejo pristno in edinstveno potovalno izkušnjo. Privablja pa tudi ekstremiste, avanturiste in ljubitelje pustolovskega turizma, saj ima vrsto dejavnosti na prostem: bungee jumping, pohodništvo, smučanje, padalstvo. V kratkem, Nova Zelandija slovi kot eden najbolj gostoljubnih in sproščenih krajev na svetu, kar je pripomoglo k ustvarjanju pozitivne podobe Nove Zelandije med popotniki in turisti.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj