Na vsebino

Poslovni svet - kdo smo in zakaj delamo to, kar delamo?

Še preden se lotimo konkurence in raziskave trga, se moramo vprašati, kdo smo kot podjetje, kakšno je naše poslanstvo in kakšna vizija. Predvsem pa, kakšne so naše vrednote in kako se te povezujejo z vrednotami naših kupcev. Več ali manj je reševanje težav naših kupcev tisto, zaradi česar obstajamo.

Torej, zakaj delamo to, kar delamo, naj bo nekje zapisano. Naš zakaj je naša motivacija. Torej lotimo se izdelave poslanstva, vizije in izberimo od 3 do 5 vrednot. Če ni videti povezav med nami in našimi kupci, potem za njih nimamo nobenih rešitev. Lahko si zadamo drugačno poslanstvo ali pa poiščemo druge kupce.

Zakaj sploh imeti poslansko izjavo, vizijo in vrednote? Ker je to tako kot vizitka, naš osebni podpis. Za tem stojimo, to nas vodi naprej in usmerja. Tako smo zvesti svojim ciljem in blagovne znamke, ki jih tržimo, pravilno usmerjamo v razvoj naprej, v skladu z naši vizijo in vrednotami naših kupcev.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj