Na vsebino

Raziskovanje trga vedno in povsod

V prvem letu podjetniške pustolovščine, sem tudi jaz raziskovala trg. Zanimalo me je predvsem, kakšna znanja so iskana na trgu in kako se to križa z mojim znanjem. Zelo hitro sem ugotovila, da je pravzaprav znanje naročnikov tisto največe bogastvo, da ustvarimo dober dizajn. Ker pa me je vedno zanimala tudi širša slika, smo se dostikrat dotaknili tudi brendinga in promocije načina življenja, ki ga podjetje ponuja s svojimi rešitvami.

Pa sem spraševala, kaj je vaša vizija? In poslanstvo? Zakaj obstajate in kaj si o vas mislijo vaše stranke? Prosila sem za statistike in morebitne usmeritve. Želela sem poznati podjetje, njegovo širino in težave. Le takrat, ko sem pridobila širšo sliko, so ideje kar bliskale iz mene.

Danes se mi v glavi hitreje zapiše zgodba, ki avtomatsko sproži slike, barve, črke, oblike, simboliko. Sem mnenja, da je za uspeh idejne rešitve pomembno predati znanje tistemu, ki oblikuje. Vi ste tisti, ki svoje podjetje poznate najboljše. Predvsem pa veste, kaj so težave. Vaša znanja o podjetju so pravzaprav najlepši vir informacij, le vprašanja si je treba zastaviti pravilna.

Svetovala bi čim več usmeritev za oblikovalce v smislu, kdo ste, kaj delate, predvsem pa zakaj. Da imate zapisan vsaj osnovni marketinški načrt, kjer se določijo tudi smernice za brending strategijo. Gradivo, kako to narediš, je v različnih oblikah na voljo na spletu in to še brezplačno. Poznavanje svoje ciljne publike pa je vsekakor prvo in zadnje, kar morate vedeti, da bi sploh prodajali. Podobno je, kot bi pekel štrudl. Recept je vedno osnovni, le da bodo enkrat za polnilo odlična jabolka, drugič pa sveže borovnice. Prva spečemo za domače prijatelje, druge pa naročimo v premium restavraciji ter jih posrežemo poslovnim partnerjem

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj