Ena izmed vlog logotipa je tudi ta, da sproži določena čustva pri občinstvu. Nekatera podjetja si iz tega razloga namesto svoje dejavnosti raje izberejo podobo živali, ki odsevajo tako vrednote občinstva, kot vrednote podjetja. Glede na karakteristike živali se lahko občinstvo poistoveti s hitrostjo, močjo, prestižnim in podobno.

Kamela - Velja za eno najbolj trdoživih živali, ki zdržijo težke vremenske pogoje. Več časa so lahko brez vode, preživijo neverjetne vročine puščav. Zaradi svoje “trde kože” se kamela ponaša s simboliko moči, vzdržljivosti in potrpežljivosti.

Sova - Ta modra in skrivnostna žival ima dualno simboliko. Na eni strani sova velja za modro, inteligentno in izkušeno. Velikokrat je upodobljena z očali ali peresom. Po drugi strani pa je misteriozna lepota te živali in njeno skovikanje dolgo ustvarilo negativne konotacije. V ljudskem izročilu jih najdemo kar nekaj.

Zajec - Puhasta žival, z velikimi očmi in sprednjimi zobmi je tako prisrčna, da si jo marsikatero podjetje nadane za svojo podobo. Simbolika, ki jo nosi zajec je povezana s srečo, intuicijo, izobiljem, domišljijo, igrivostjo.

Želva - Morska želva je ena najstarejših živali, zato jo marsikatere kulture povezujejo z dolgim življenjem. Želva pomeni tudi sreča, vzdržljivost in zaradi trdega oklepa tudi zaščito.

Pri oblikovanju logotipov nas zanima obnašanje živali, pomen, simbolika živali ter povezava, kako se z njimi poistovetijo drugi. Če se ukvarjamo s pridelovanjem medu, bo jasno naš simbol čebela. Če izdelujemo igrače za otroke, je primeren simbol vsekakor kakšen zajček ali medvedek. Če se ukvarjamo z dejavnostjo, ki poudarja vrednoti moči in hitrosti (športne aktivnosti), potem lahko za simbol prevzamemo leva, orla, geparda in podobno.