Na vsebino

Super Mario

V 80. letih je Nintendo izdal igro z domišljijskim svetom, ki je hitro osvojil srca tako mladih, kot starejših. Danes je Super Mario mega franšiza; od igrač in kolekcije oblačil do celovečernih risank in knjig. Super Mario je resnično super popularen. In to od samega začetka, ko je bil lansiran na trg. Zahvala gre predvsem kreatorju igre Shigeru Miyamotu, saj je konsistentno ohranjal visoko kvaliteto produkta. Igra je bila tako popularna, da brending niti potreben ni bil.

Franšiza dolgo časa ni imela branding strategije, saj ni potrebovala nobene posebne predstavitve. Vsi so že dobro vedeli, kdo je Mario. Tako so šele v 90. letih poenotili blagovno znamko. Ne samo, da je njihov logotip osvežitev retro logotipa, oblikovale so se tudi črkovne vrste Super Mario 256. Nenavadno tipografijo dopolnjuje živahna barvna shema, črna barva ločuje črke, da se barve ne prelivajo ena v drugo.

Skoraj si upam zapisati, da so osvežili podobo zaradi dejstva, ker se danes to enostavno spodobi. Tako z visokim standardom kvalitete in dovršeno zunanjo podobo, Mario igralcem sporoča še vedno isto: “Oh yeah! Mario time!”

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj