Comic Sans so nastale leta 1994, ko jih je za Microsoft zasnoval Vincent Connare. Navdih je dobil, ko je bral stripe in zato pisavo poimenoval kar Comics, kar v angleškem jeziku pomeni strip. Njegov namen je bil narediti bolj igrivo pisavo za uporabnike Microsoft sistema. Namenjena je bila neformalni uporabi in za ustvarjanje različnih gradiv za otroke. Uporabniki so bili hitro navdušeni nad igrivostjo in lahko berljivostjo Comic Sans pisave. Ljudje so Comic Sans takoj sprejeli in slej kot prej je prišlo so prepave gradiv, opremljenih s temi črkami.

Zaradi prevelike uporabe Comic Sans so le-te postale tarča posmeha in kritike. Pojavljale so se povsod, celo na najbolj resnih dokumentih. Raziskave so celo pokazale, da bralci ne verjamejo izjavam, ki so zapisane v teh črkah. Ker leta 1994 ni bilo na voljo toliko pisav, kot jih je danes, so oblikovalci radi uporabili nekaj drugačnega, kar izstopa. Danes se uporaba Comic Sans odsvetuje, pa ne vedno.

Torej, kdaj jih uporabiti? Zaradi svoje lahke berljivosti so primerne za uporabo v šolskih gradivih. Nekatere raziskave so pokazale, da je ta pisava zaradi svoje čitljivosti primerna za dislektične učence. Študije kažejo tudi, da Comic Sans pisava izboljšuje bralčev spomin. V raziskavi so zaključili, da pri branju gradiva, ki je zapisan v Comic Sans, porabimo manj časa za procesiranje informacij. Njihova uporaba se svetuje tudi za prikaz satiričnega ali komičnega sporočila.