Pomlad je čas novih začetkov, svežih idej in prebujenja. Je čas, ko travniki zasijejo v mavričnih barvah in ptiči čivkajo novo pesem. Takrat se iz meglene zime prebudimo tudi mi sami, smo prerojeni in polni svežih idej ter elana. Pomlad s svojo pozitivno simboliko že od nekdaj privablja množice ljudi. Velika praznovanja ob začetku pomladi so imeli že v stari Grčiji in Rimu. Predstavljajte si cvetoče travnike, sončni žarki obsevajo vsak list prerojenih drevesnih vej. Mesta so odeta v rože, diši po svežem kruhu. Ljudje plešejo, se smejijo in pojejo. Slavijo nove začetke in upajo na dobro letino. V daljavi se sliši petje ptic. Vsi so veseli in dobre volje. Kdo si ne bi želel tašnih občutij?

Ena najbolj priljubljenih ikon pomladi je vsekakor boginja pomladi, ki s svojo pojavo pričara vzdušje domačnosti, udobja in blaginje. Od grške Perzefone in rimske Flore do nordijske Freye in staroslovanske Vesne. Boginja pomladi že od nekdaj simbolizira lepoto ter plodnost narave.

Četudi simbolika pomladi ni ravno primerna za promocijo naših storitev ali proizvodov, pa lahko za prvi dan pomladi naredimo poseben oglas. Objave na družbenih medijih okrasimo s spomladanskimi simboli, kot so čivkajoči ptički, zelene vejice in različne travniške rože. Oglas pa ustvarimo za posebno priložnost, in sicer za prvi spomladanski dan.