Na podlagi prejšnjih zapisov že razumemo, kaj je celostna grafična podoba in zakaj je pomembno, da smo pri njeni uporabi dosledni. In priročnik nam je v pomoč ravno pri tem, saj jasno podaja navodila, kako dosledno uporabiti obstoječo celostno grafično podobo.

Priročnik omogoča dosledno ponavljanje, saj definira identiteto blagovne znamke (podjetja) ter opredeljuje pravila, kaj je dovoljeno in kaj ne. Glede na potrebe se podjetja ponavadi odločajo med osnovnim in razširjenim priročnikom. Slednji vsebuje, poleg osnovnih elementov, tudi poslovne (vizitka, dopisni list, kuverta ...) in promocijske tiskovine (oglasi, promocijski material …). In kaj so osnovni elementi? Običajno se priročnik začne z opredelitvijo poslanstva, vizije in osnovnih vrednot (in drugo), nato sledi predstavitev logotipa, barvna lestvica, črkovne vrste, lahko tudi fotografija. Po potrebi so v priročnik umeščeni še preostali grafični elementi - simboli, ilustracije, vzorci, embalaža ...

Priročnik je vsekakor priporočljiv za večja podjetja, ki ciljajo na mednarodni trg, imajo več podružnic, več poslovnih partnerjev ali pa več zaposlenih, ki imajo opravka s predstavitvijo podjetja/blagovne znamke. Če je eden izmed ciljev podjetja dosledna predstavitev in vzdrževanje standardov, potem je vsekakor priporočljivo imeti priročnik. Le ta je nedvomno v pomoč vodstvu, kadrovski službi, oddelku za marketing ter zunanje sodelavce, kot so grafični oblikovalci in novinarji.

Imeti priročnik pomeni privarčevati veliko časa pri uvajanju novih sodelavcev, izogniti se napakam pri javni predstavitvi podjetja, oziroma blagovne znamke, predvsem pa pomeni, da vsi akterji razumejo standard, ki je določen za pravilno predstavljanje našega podjetja. Poleg tega pa obstoj priročnika na zunaj daje občutek večje profesionalnosti.

Poleg vsega pa je glavni cilj priročnika, da z doslednim upoštevanjem opredeljenih navodil vzpostavimo jasno sporočilo našemu občinstvu. Z doslednim ponavljanjem slej kot prej ustvarimo ton blagovne znamke, kar vodi do njene večje prepoznavnosti in s časom se oblikuje zaupanje v naše produkte/storitve.