Na vsebino

Ali REDNO vzdržujete in posodabljate vašo spletno stran?

Poudarili smo besedo “redno”, saj ni dovolj, da stran vzdržujete samo enkrat letno, če sploh.
Z rednim vzdrževanjem spletne strani oz. spletne trgovine lahko zagotovite stabilno delovanje, ustrezen prikaz, optimalno varnost (v kolikor so urejene tudi drugi parametri) in ažurno podporo.

Z rednim vzdrževanjem dosežete tudi to, da vas Google uvršča višje v svojem brskalniku. Dejansko so storitve vzdrževanja spletnih strani bistvena sestavina za angažiranje in zadrževanje vaših strank.

Za lažjo predstavo bi izpostavili naslednji primer. Globalno najbolj priljubljen vtičnik za spletno prodajo, WooCommerce, so samo v letu 2022 posodobili 29-krat. To je en največjih vtičnikov - koliko posodobitev so imeli šele kakšni manjši, ki se v bistvu prilagajajo večjim.

Kako se lotiti opravil rednega vzdrževanja?

- Najprej izdelajte varnostno kopijo, da shranite delujočo verzijo spletne strani, h kateri se lahko vrnete v primeru kakršnih koli težav. Glede varnosti priporočamo v branje zapis o Varnih geslih in kibernetski varnosti.

- Posodobite CMS sistem, teme in vtičnike, in to pazljivo, saj se lahko med sabo funkcionalno izključujejo in lahko pride do napačnih prikazov vsebine.

- Po posodobitvi tem in vtičnikov preverite, če so vse funkcionalnosti in izgled spletne strani ustrezni (tudi prilagajanje mobilnim napravam).

- Preverite pojavna okna in kontaktne obrazce, če se povpraševanja pravilno izvedejo.

- Preverite, da spletna stran nima nedelujočih povezav (404 napake). V primeru, da nekatere povezave brišete s strani, te povezave preusmerite na drugam.

- Preverite, da na vaši strani ni povezav do zunanjih strani, ki ne obstajajo.

- Testirajte hitrost, kako hitro se spletna stran naloži uporabniku.

- Preverite varnostne zapise za potencialnimi napakami, ki jih je potrebno odpraviti.

- Spremljajte statistiko uporabe spletne strani.

- Preglejte vsebino, slike in meta podatke na strani ter jih posodobljajte na aktualne.

- Redno objavljajte nove vsebine, da je stran dinamična in osvežena za uporabnike in SEO promet - recimo SEO članek.

Ste vedeli, da kar 77% obiskovalcev (potencialnih strank) ne bi nikoli več obiskalo spletne strani, če bi se tekom iskanja na strani prikazalo obvestilo “Napaka 404”? Zato ne eksperimentirajte s prvim vtisom vaših potencialnih strank. Bodite na varni strani z rednim vzdrževanjem spletne strani. Če tega ne boste vzeli resno, lahko to vpliva tudi na vašo (spletno) prodajo.

Obsežnejši zapis o vzdrževanju spletne strani pa najdete TUKAJ.

V Starkmat že več let skrbimo za kakovostno redno vzdrževanje spletne strani za kar 80% naših naročnikov. Poskrbimo tudi za vašo spletno stran? Pišite nam na [email protected].

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj