Na vsebino

Digitalna preobrazba marketinga in prodaje

V Starkmat ekipi se ukvarjamo predvsem z digitalno preobrazbo marketinga in prodaje. Gre za to kako digitalizirati oglaševanje in komunikacijo s kupci ter digitalizirat promocijsko in tehnično gradivo, ki je podpora v procesu prodaje in marketinga.

Iz tiskovin na e-publikacije

Tej temi smo že posvetili celoten zapis temi izdelave e-katalogov. Večinoma se tiskani katalogi uporabljajo za predstavitve na sejmih ali prodajnih mestih. Logično bi torej bilo, da v primeru, da vaše marketinške aktivnosti ne predvidevajo tovrstnihsejemskih aktivnosti, večino promocijskega gradiva digitalizirate.

Sejmi in sestanki

“Covid situacija”, nas je prav gotovo opomnila, da je digitalizacija ključnega pomena za dolgoročno stabilno prodajo. Ne gre le samo za digitalizacijo v obliki spletnih trgovin. Gre za celosten proces poslovanja podjetja. V kolikor ste bili 100% odvisni od prodaje preko sejemskih aktivnosti,ste verjetno ugotovili, da bo potrebna diverzifikacija prodajnih in marketing aktivnosti.

Video konference namesto klicev in sestankov

Definitivno podpiramo srečanja v živo, saj se s tem zgradi drugačen odnos in tisti notranji občutek. A po drugi strani imamo odlične izkušnje s spletnimi sestanki preko video klica. Glede na to, da imamo pisarno v Črnomlju in smo od središča Slovenije oddaljeni dobro uro vožnje, lahko na tak način prihranimo veliko časa. In brez izgovorov, saj je uporaba video klica je vse lažja - ste vedeli, da je Google v svoje brezplačne aplikacije v oblaku integriral video klice? V aplikaciji Google Docs (Word) ali Google Sheets (Excel) je gumbek nameščen na vrh orodne vrstice za urejanje.

Slaba digitalna prezenca in nizek digitalni indeks

Podatki SURS iz leta 2020 potrjujejo oceno, da ima večina slovenskih podjetji slab digitalni indeks. 45 % podjetij ima nizek digitalni indeks, 32 % podjetij ima zelo nizek digitalni indeks. Visok digitalni indeks ima 22 % podjetij in le 1 % ima zelo visok digitalni indeks. Vir: spletna stran SURS.

Vedno je pravi čas

Digitalna preobrazba marketinga in prodaje je širok pojem. Zato smo v tem zapisu izpostavili le nekaj najbolj praktičnih delov. Tako kot pri vseh spremembah je pametno, da se lotimo postopoma. Vse našteto je bolj stvar odločitve, kot pa znanja ali višine vseh razpoložljivih sredstev. V resnici je velika prednost digitalne transformacije ta, da lahko privarčujete brez, da bi varčevali.

Vam pomagamo pri vaši digitalni preobrazbi marketinga?

Pišite nam na [email protected].

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj