Na vsebino

Enostranska spletna stran ali »one pager«: prednosti in slabosti

Enostranske spletne strani imenujemo s tujko tudi »one pager«. So osnovna predstavitvena vizitka podjetja in imajo tako prednosti kot slabosti. Seveda je vse odvisno od cilja, želja in budgeta. Se pa ravno zdaj ukvarjamo s preoblikovanjem spletne strani, ki ji je enostranska stran postala ovira pri uvrščanju v Google iskalniku in preglednosti vsebin na spletni strani.

Želite podrobneje preveriti kako se odločiti med eno ali več stransko spletno stranjo? Potem vabljeni k branju CELOTNEGA ČLANKA, kjer podorbno predstavimo prednosti in slabosti. Za branje celotnega članka boste investirali 7 minut vašega časa.

Na povezavi do celotnega članka bos te lahko prebrali tudi o stranki, ki se ukvarja z izvajanjem športnih vadb. Ima enostransko spletno mesto in želi optimizirati prodajo. Logičen korak bi bila analiza, katere vsebine na strani uporabniki sploh berejo na kakšen način navigirajo med njimi ter kje se zatika, ampak… (več na linku zgoraj).

Tako kot ima enostranska zasnova spletnega mesta številne prednosti, obstajajo tudi pomanjkljivosti. Pomembno je razumeti obe strani, če želite vedeti, kako zastaviti strategijo gradnje spletne prezence vašega podjetja.

Prednosti enostranske spletne strani:

- Poveča angažiranost uporabnikov

- Preprostost omogoča enostavno navigacijo

- Bolj prijazen do mobilnih naprav

- Enostransko spletno mesto dobro deluje s fotografijami

- Cenovno ugodnejši za gradnjo in vzdrževanje

- Višje menjalne stopnje

Slabosti enostranske spletne strani:

- Težave s SEO: analitika

- Težave s ciljanjem na ključne besede: SEO

- Uporabniška izkušnja je lahko zmedena: UX

- Nalaganje lahko traja dlje

- Omejena razširljivost

- Enostransko spletno mesto zahteva veliko listanja

- Deljenje vsebine na enostranskem spletnem mestu lahko povzroči težave

Torej, kakšno spletno stran izdelati, da bo optimalna za naš namen?

Odgovor je seveda odvisen od vašega podjetja, vaše blagovne znamke in tega kaj v resnici želite doseči s stranjo. Natančno si preverite kdo je vaša ciljna stranka in kakšni so vaši cilji glede vaše spletne prisotnosti (in vaše blagovne znamke kot celote). Strateško razmislite tudi o tem, kako boste morda morali organizirati in prikazati vsebino, da boste najbolje dosegli ciljno občinstvo. Konec koncev bodo večstranske spletne strani bolj koristne. Še posebej to velja, če želite, da se vaša spletna stran dobro uvrsti pri SEO optimizaciji. Vendar pa boste v določenih posebnih primerih morda potrebovali le eno stran (za začetek).

Še razmišljate o enostranskem spletnem dizajnu za svojo blagovno znamko ali potrebuje te spletno stran, vendar niste prepričani, kje & kako začeti?
Kontaktirajte nas na [email protected]. Imamo izkušnje z oblikovanjem pristajalnih strani, enostranskih strani, preprostih strani ter tudi bolj kompleksnih strani in trgovin. Z veseljem pomagamo tudi vam.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj