Na vsebino

Instagram za začetnike - 8 hitrih nasvetov

Instagram je še vedno eno najbolj priljubljenih družbenih omrežij. Žal pa mnogi pri upravljanju poslovnih profilov puščajo slab prvi vtis. Pred vami je 8 osnovnih nasvetov kako lahko na družbenem omrežju Instagram povečate število sledilcev, interakcije z njimi in poskrbite za odličen prvi vtis:

1. Objavite zanimive, barvite fotografije in videoposnetke

Instagram je namenjen zagotavljanju vrednosti vašim sledilcem, še posebej, če želite več sodelovanja. Visokokakovostne fotografije z veliko barvami običajno pritegnejo največ akcije.

2. Ne pretiravajte z učinki filtra

Čeprav so učinki filtra vabljivi, poskusite omejiti njihovo uporabo in ohraniti normalno barvo in kontrast na večini fotografij.

3. Uporabite oznake hashtags - zmerno

Uporaba hashtagov na Instagramu je odličen način za povečanje vašega dosega na platformi, spodbujanje večje angažiranosti in celo privabljanje novih sledilcev. Če se odločite za uporabo hashtagov, poskrbite, da jih bo čim manj in uporabite samo ustrezne ključne besede.

4. Pogosto objavljajte, da ohranite zanimanje

Če želite obdržati zanimanje sledilcev na Instagramu, morate redno objavljati novo vsebino. Ojavljanje vsaj enkrat vsak drugi dan je dovolj pogosto, da ohrani zanimanje vaših trenutnih sledilcev.

5. Komunicirajte s svojimi sledilci

Nikoli ne prezrite svojih zvestih sledilcev, ki redno všečkajo in komentirajo vaše fotografije. Odgovorite na njihove komentarje in všečkajte nekaj njihovih fotografij.

6. Naj vas ne zamika nakup sledilcev

Okoli nakupa sledilcev na Instagramu je veliko hrupa. Težava pri njihovem nakupu je, da so pogosto večinoma ponarejeni in neaktivni. Ni vse v številkah

7. Objavite zgodbe - Storyje

Zgodbe preprosto ponujajo bolj sproščen način povezovanja, deljenja in interakcije s svojimi sledilci. Zgodbe postajajo vse bolj povezane z drugimi oblikami družbenih medijev.

8. Bodite na tekočem z najnovejšimi Instagram trendi

Želite, da vaš Instagram profil pregleda strokovnjak in vam sporoči kako bi lahko še izboljšali vaš nastop na Instagramu (ali Facebook-u)? Tako lahko vplivate na odličen prvi vtis vaših potencialnih kupcev ali pa enostavno izboljšate uporabniško izkušnjo, ko sledilci iščejo več informacij o vašem izdelku/storitvi. Lahko vam pomagamo, pišite nam na [email protected].


Daljši zapis, še več usmeritev in ostale uporabne vsebine najdete na povezavi >>> TUKAJ.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj