Kako doseči dvig (on-line) prodaje v teh kaotičnih časih? Predstavila vam bom kako smo pomagali podjetju iz Prekmurja in izkoristili moč spletne prodaje.

Za podjetje Mediwa Center smo letos takoj z začetkom drugega vala pripravili možnost spremljanja vadb preko spleta. Tako kot mnogi so bili tudi oni primorani zapreti vrata svojega centra, zaradi epidemije.

V izredno hitrem času smo postavili celotno on-line infrastrukturo za prodajo na spletni strani. Posledica je bil učinkovit dvig spletne prodaje. A pri prenosu vsebine na ON-LINE večina najprej pomisli na ogromne finančne in časovne vložke. Zato sem za vas tokrat izbrala predstavitev te teme in kako lahko na enostaven način še naprej skrbite za optimalno (on-line) prodajo - tudi v času Covid-19. Do celotnega opisa tega primera lahko dostopate TUKAJ.


POSTAVITEV ON-LINE PROGRAMOV

Prilagojene rešitve za zaščito prenosov so precej drage, mi pa smo ponudili cenovno sprejemljivo rešitev:

1. ON-LINE PROGRAMI POSNETI VNAPREJ

On-line programi, posneti vnaprej, so integrirani na Youtube kanal v zasebno vsebino komunikacijskega kanala podjetja na tem omrežju. YouTube nudi odlično priložnost za vse, ki ne veste kam “obesiti” vaše plačljive vsebine.

2. ON-LINE PROGRAMI V ŽIVO

On-line programi v živo pa se izvajajo prek aplikacije Zoom. Ker gre prav tako za plačljive programe, smo morali otežiti dostop tistim, ki programa niso kupili. Hkrati pa smo morali vseskozi imeti v mislih tudi odlično uporabniško izkušnjo. Pri slednji ne gre le za integracijo, ki bi bila prijazna za uporabo tistih, ki se prijavljajo na program. Enostavna za urejanje je morala biti tudi za tistega, ki bo upravljal z aplikacijo in računom.

Soočili smo se s vprašanji:

- kako postaviti UX za produktno stran, da bo čim bolj razumljiva

- kako postaviti sistem prijav, da bo enostaven za uporabnike
- kako postaviti sistem v ozadju, da bo prijazen za upravljalca

Sistem je torej postavljen tako, da se stranka registrira na spletni strani podjetja (zelo pomembno, da ostanejo na vaši spletni strani), po tem, ko jo lastnica ročno potrdi glede plačila in jo razvrsti v tip stranke, pa ta stranka prejme dostop do sicer zaklenjene podstrani, kjer je integriran Zoom “sestanek”. Tako stranka ne more deliti povezave z ostalimi in hkrati vseskozi ostane na naši spletni strani, kjer se “počuti varno”.


Potem pa smo čez nekaj dni naredili ponovno analizo in optimizirali stran, upoštevajoč vse povratne informacije. Spletna trgovina je živa stvar in se mora nenehno prilagajati potrebam obiskovalcev.

Ta primer je jasen pokazatelj, da lahko pri razvoju UX procesa samo predvidevamo, kako bo najboljše za stranke, dejansko stanje pa se pokaže šele z uporabo le tega.

In pri tem moramo biti odzivni, da postavitve spremenimo hitro, saj sta od tega zelo odvisna prodaja in zadovoljstvo strank.

Rezultat v primeru Mediwa Centra je presegel naša pričakovanja. Prodaja se je, zaradi hitrega odzivnega časa in prilagoditve na situacijo, dvignila za 80%.

Ne glede na branžo v kateri ste, lahko dvignete prodajo tudi zdaj v tem obdobju. Več v zapisu na naši spletni strani: >>> KAKO LAHKO VI - NE GLEDE NA BRANŽO - DVIGNETE PRODAJO V IN PO OBDOBJU COVID-19?

Imate dodatna vprašanja, kako bi lahko nadgradili vašo spletno stran? Pišite nam in odgovor na vaše vprašanje objavimo v naslednji objavi.