Na vsebino

Izračunajte ogljični odtis vaše spletne strani

Da, prav ste prebrali. Vsakič, ko obiščemo spletno stran ustvarimo svoj ogljični odtis, ker strežniku pošljemo zahtevo za obdelavo našega dejanja.

Poznavanje ogljičnega odtisa naše spletne strani ali spletne trgovine je pomembno, saj nam pomaga razumeti naš vpliv na okolje in prispevati k zmanjševanju ogljičnih emisij.

Internet porabi ogromne električne energije. Ste vedeli, da ta poraba presega 416,2 TWh na leto, kar je toliko kolikor porabi energije Združeno kraljestvo?

Povprečna testirana spletna stran proizvede približno 0,5 grama CO2 na ogled strani. Za spletno mesto z 10.000 mesečnimi ogledi strani je to 60 kg CO2 na leto. Vas zanima kakšna je številka za vašo spletno stran? Preverite na spodnji povezavi:
Izračunajte ogljični odtis vaše spletne strani TUKAJ.

Izračun ogljičnega odtisa spletne strani je zapleten postopek, ki zajema veliko dejavnikov. Med ključnimi so poraba energije, uporaba strežnikov in gostovanja, transport podatkov, poraba računalnikov in drugih naprav, ki se uporabljajo za vzdrževanje in obisk spletne strani. Gre za vnos različnih podatkov o spletni strani, kot so število obiskovalcev, število strani, ki jih obiščejo, in povprečna poraba energije na uporabnika. Na podlagi teh podatkov spletno orodje izračuna količino emisij ogljikovega dioksida, ki jih proizvaja spletna stran.

Ste vedeli, da je internet odgovoren za približno 2-3% svetovnih emisij ogljikovega dioksida, kar je približno enako količini emisij, ki jih povzroči celotna letalska industrija?

Poročanje o ogljičnem odtisu že danes pomembno vpliva na prodajo prek spleta in marketing

Poročanje o ogljičnem odtisu že zdaj pomembno vpliva na prodajo prek spleta, saj se okoljska ozaveščenost potrošnikov še naprej povečuje. Potrošniki so bolj naklonjeni nakupu izdelkov in storitev, ki jih ponujajo podjetja, ki izkazujejo trajnostno usmerjenost in zmanjšujejo svoje emisije ogljikovega dioksida.

Podjetja, ki bodo sposobna zagotoviti nizke emisije ogljikovega dioksida in trajnostno proizvodnjo, bodo lahko ustvarila prednost pred konkurenco in povečala svoj tržni delež.

Če bi želeli podrobnejšo analizo ali potrebujete pomoč pri zmanjševanju emisij vaše spletne strani? Pišite nam na [email protected] za brezplačen posvet.

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj