Tokrat se bomo dotaknili varnosti spletne strani, ki je ena najpogostejših skrbi lastnikov spletne strani ali spletne trgovine. Po drugi strani pa se srečujemo tudi s takimi, ki se tega sploh ne zavedajo.

V kolikor je vašo WordPress spletno stran postavila izkušena ekipa, ki je poskrbela za kakovostno gostovanje in skrbi za redno vzdrževanje, potem ni strahu. WordPress je varen sistem – če je pravilno nastavljen!

Izpostavljamo 4 temelje, za katere menimo, da v kolikor so upoštevani - je vaša spletna stran zavarovana pred napadi.

Zavarujte dostop do strani s prijavo

Zavarovanje dostopa do strani s prijavo je najbolj pomemben in prvi korak k varni spletni strani. Dostop do spletnega mesta (prijava v administrativni vmesnik) omejite na znane lokacije, redno nameščajte posodobitve za programsko opremo na strežniku in izberite optimalno močna gesla. Nikar za uporabniško ime ne uporabljajte “Admin”.

Uporabite varne HTTPS povezave

Opažamo, da še vedno zelo veliko spletnih strani nima urejene varne povezave. Saj ste že kdaj opazili napis zraven naslova v naslovni vrstici “Ni varno”. To ne pomeni le tega, da je spletna stran veliko bolj ranljiva za različne vdore. Pomeni tudi to, da vas Google kaznuje in uvršča na nižja mesta v brskalniku, hkrati pa obiskovalcu vaše spletne strani sprožate nezaupanje. Google je tudi uradno oznanil, da bo v rezultatih iskanja dajal prednost spletnim stranem in trgovinam, ki imajo nameščen varnostni certifikat.

Tako kot mnogi ponudniki spletnih gostovanj, vas tudi mi pozivamo, da izkoristite vsaj brezplačne SSL certifikate, ki bodo poskrbeli za šifriranje prenesenih podatkov. Tako boste lahko spletno stran objavili na varni HTTPS povezavi.

Posodobite WordPress, vtičnike in temo

Zelo pomembno je, da redno upoštevate opozorila glede posodobitev na vaši spletni strani. Lahko redno izvajate ročne posodobitve, lahko nastavite avtomatično posodabljanje ali pa to zaupate strokovnjakom, ki bodo zagotovili varno posodabljanje.

Iz izkušenj priporočamo, da pred vsako nadgradnjo izdelate varnostno kopijo ter se tako zavarujete v primeru težav pri nadgradnji

Vzdrževan strežnik

Vaša spletna stran/trgovina naj gostuje pri preverjenem ponudniku spletnega gostovanja. Ti skrbijo za vzdrževan strežnik in omogočajo varnostne sisteme ter opozorila proti vdorom. Tukaj nikoli ne gledamo na ceno gostovanja, ampak zanesljivost ponudnika.


Celoten članek o VARNOSTI SPLETNE STRANI si lahko preberete >>> TUKAJ.

Želite, da naša ekipa preveri varnost vaše spletne strani? Pišite nam na >>> info@starkmat.si in se dogovorimo za pregled. Prav tako vas bomo opremili s podatki, kako lahko izboljšate varnost vaše spletne strani.