Se sprašujete kaj imata skupnega spletna analitika in izbrana vsebina na naslovni sliki? Gre za izbor najbolj branih zapisov na spletni strani in objav z največjim dosegom na naši Facebook/LinkedIn strani.

Kako smo prišli do teh informacij in vpogleda v statistiko? Ja, s pomočjo aplikacije Google Analytics in Facebook analitike. Spletna analitika je izjemnega pomena, v kolikor želite na spletu dosegati željene rezultate. Analiziranje spletne analitike in ustrezno tolmačenje pridobljenih podatkov, lahko odigra ključno vlogo pri tem, kako uspešen bo vaš spletni nastop.

Google Analytics je izjemno priljubljeno analitično orodje, ki omogoča pregled delovanja spletne strani / spletne trgovine, analizo obiska in vseh aktivnosti na spletnem mestu.

Google analitika je za našo spletno stran www.starkmat.si pokazala, da so bili najbolj brani zapisi v rubriki UPORABNO naslednji:

1. CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA – KAJ, KDAJ IN ZAKAJ, TER KOLIKO STANE

2. 5 TOP MARKETINŠKIH KAMPANJ

3. VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING

Kaj smo se naučili iz Googlove spletne analitike? Da še naprej upoštevamo vključevanje ključnih besed (SEO) v naslov zapisa (v tem konkretnem zapisu je ključna beseda: spletna analitika), da so povezani z aktualnimi temami ter da so teme uporabne (in konkretne) za bralca. Prav tako lahko ugotovimo, da vsaki lahko pripišemo enega izmed psiholoških sprožilcev po J. Sugarmanu. Pri prvem naslovu gre za specifičnost, pri drugem za radovednost in pri tretjem za pohlep. Vse to je vplivalo na število klikov in čas, ki ste ga namenili dodatnemu informiranju iz naših uporabnih zapisov.

Preko aplikacije GA med drugim lahko pregledujete tudi število obiskov ter število unikatnih obiskovalcev vaših spletnih strani, procentualno (%) razmerje med novimi in obstoječimi obiskovalci, trajanje obiskov, pregled obiskov (glede na uro/dan/teden/mesec/leto), prikaz števila obiskovalcev glede na lokacijo (državo), najbolj popularne strani, ključne besede, ki so bile vpisane ob iskanju, analiza strani (povprečen čas nalaganja strani, povprečen čas preusmerjanja,…), upravljanje konverzije,…

Pri aktivaciji spletne analitike - aplikacije Google Analytics vam lahko pomaga tudi naša ekipa.

Facebook analitiko pa uporabljamo za pregled spletne statistike na družbenem omrežju Facebook. Do analitike svoje Facebook strani dostopate kar preko svoje strani, kjer kliknete “vpogledi”. Facebook analitika vam bo postregla s številnimi kvalitetnimi podatki, ki pomagajo slediti in meriti rezultate vaših Facebook aktivnosti.

Na naši Facebook strani @agencijastarkmat največji doseg beležijo objave, kjer gre za znane lokalne projekt, reference in za objave, kjer se predstavimo z ekipo. To pa kaže na to, da smo posel ljudje (iz B2B v H2H). Daleč največji doseg pa je imela objava s fotografijo iz praznovanja naše 5 obletnice obstoja podjetja. Hvala vsem, ki sledite naši zgodbi.

Podobna statistika je tudi na naši LinkedIn strani www.linkedin.com/company/starkmat/.

To leto smo želeli zaključiti za zapisom ob spletni analitiki, saj menimo, da je izjemno pomembno, da znamo brati podatke, analizirati, ugotoviti kaj so + in – ter kaj lahko izboljšamo v prihodnjem prodajnem letu. Ta kvartal tako zaključujemo s pozitivnimi ugotovitvami in načrtujemo še več uporabnih vsebin v prihajajočem letu.

Hvala vsem, ki ste to leto brali naše uporabne zapise (tokratni je 26. v tem letu), nam zastavljali zanimiva vprašanja in se tudi odločili za naše storitve (oblikovanje, spletne rešitve, marketing). Se bomo trudili še naprej in tudi v prihodnjem letu dostavljali frišne vsebine na Radio Odeon.

NAJ BO USPEŠNO 2022!