Na vsebino

Kako lahko zmanjšate ogljični odtis spletne strani?

Kako zmanjšati ogljični odtis spletne strani bo postalo glavno vprašanje v naslednjih nekaj letih. Trajnostno poslovanje v finančnem sektorju se že dogaja. Kupci že pazljivo izbirajo podjetja, kjer opravljajo nakupe. Če ne zasledujete trajnostnih konceptov - bodo šli drugam.

Vas zanima kolikšen ogljični odtis ima vaša spletna stran? Povezavo najdete v zapisu Izračunajte ogljični odtis vaše spletne strani.

STE VEDELI: Če bi vsak odrasel v Angliji poslal eno zahvalno e-pošto manj (thank-you email), bi lahko prihranili 16.433 ton ogljika na leto - kar je enakovredno kot če bi odpeljali s cest 3.334 dizelskih avtomobilov.

Internet ima 4,1 milijarde uporabnikov in je največji stroj, ki je bil kdajkoli zgrajen. Je izjemno požrešen - shranjevanje in prenos podatkov zahteva presenetljivo veliko energije. Odtis ogljika naših elektronskih naprav, interneta in sistemov, ki jih podpirajo, po nekaterih ocenah predstavlja približno 3,7% globalnih emisij toplogrednih plinov. Te emisije naj bi se do leta 2025 podvojile.

Nekaj korakov, ki jih lahko sprejmete, da bi zmanjšali ogljični odtis spletne strani:

1. Tehnična optimizacija za zmanjševanje ogljičnega odtisa spletne strani

1.1. Uporabljajte zelene strežnike (zeleno gostovanje)
1.2. Zmanjšajte število HTTP zahtev
1.3. Uporabite SSL certifikat
1.4. Izogibajte se nepotrebnim skriptam
1.5. Izberite učinkovitejše kode
1.6. Uporabljajte podatkovne centre, ki so blizu vašim uporabnikom


2. Vsebinska optimizacija za zmanjševanje ogljičnega odtisa spletne strani

2.1. Optimizirajte slike
2.2. Video optimizacija
2.3. Upoštevajte SEO
2.4. Pisanje besedil (copywriting)
2.5. Uporabniška izkušnja (UX)

3. Oblikovna optimizacija za zmanjševanje ogljičnega odtisa spletne strani

3.1. Bodite pozorni pri izbiri pisave (fonta)
3.2. Optimizacija pisave

DODATNO: Vas je tale povzetek prepričal in vas zanima še več podrobnosti kako lahko sami optimizirate spletno stran, da bo puščala čim manj ogljičnega odtisa? Dodatna priporočila, vire in zanimivosti najdete TUKAJ.

Če bi želeli podrobnejšo analizo ali potrebujete pomoč pri zmanjševanju emisij vaše spletne strani, bo naša ekipa z veseljem priskočila na pomoč. Pišite nam na [email protected] za BREZPLAČEN POSVET.


Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj