Na vsebino

Kakšen prvi vtis pusti vaša spletna stran?

Le delček sekunde potrebuje obiskovalec vaše spletne strani, da si ustvari mnenje o vas – podjetju, blagovni znamki, storitvah ali izdelkih. Predstavljamo 5 temeljev, ki so ključni za dober prvi vtis in vplivajo na nadaljnje kupčeve akcije na spletni strani.

Varnost

Če vaše spletno mesto še vedno uporablja starejši protokol za prenos podatkov HTTP namesto novejšega in varnejšega HTTPS, bo vsakdo, ki bo poskušal obiskati vaše spletno mesto z brskalnikom Google Chrome, v naslovni vrstici URL videl rdeče opozorilo »Ni varno«. To potencialnim obiskovalcem spletnega mesta sporoča, da vaše spletno mesto nima dodatnega sloja šifriranja, ki ščiti njihove osebne podatke pred krajo ali zlorabo. Več pa v zapisu Je vaša spletna stran varna?

Hitrost

Ste vedeli, da je Google ugotovil, da 53 % uporabnikov zapusti spletno stran, ki se nalaga več kot 3 sekunde. Če se vaše spletno mesto nalaga predolgo, boste izgubili promet na spletnem mestu in posledično se bo to poznalo tudi na prodaji. Več o tem kako lahko preverite hitrost vaše spletne strani in nasvetih za optimizacijo hitrosti pa v naslednjem zapisu.

Odzivnost

Če vaše spletno mesto ni odzivno oziroma mobilno optimizirano bodo obiskovalci verjetno imeli frustrirajočo izkušnjo z uporabo vašega spletnega mesta. Večja je tudi verjetnost, da ga bodo hitro zapustili. Ne samo, da slaba uporabniška izkušnja in slabo mobilno optimizirana spletna stran odganja vaše potencialne kupce, tudi Google opazi to pomankljivost. Tako lahko vašo spletno stran prestavi globlje v iskalnik in ljudje, ki iščejo vašo storitev, vas ne bodo našli. Lahko pa najdejo vašo konkurenco, ki je poskrbela za dobro uporabniško izkušnjo.

Dizajn

Glede na študijo podjetja Adobe kar 38 % obiskovalcev vašega spletnega mesta zapusti le-to, če opazi neprivlačno oblikovano stran. Ne le osnovna uporabniška izkušnja, tudi barvne kombinacije in na splošno dizajn spletne strani vpliva na to odločitev. Vpliva tudi na vzpostavljanje zaupanja. Spletne strani s kričečimi barvnimi kombinacijami, slabo čitljivostjo in neenotnim dizajnom pač ne delujejo, tudi, če ponudite odličen popust. Uporabna priporočila lahko najdete v zapisu Spletne strani, ki prodajajo.

Vsebina

Kakovostna vsebina na spletni strani je eden najpomembnejših načinov za vzpostavitev verodostojnosti. A za prvi vtis je najpomembnejša tista vsebina, ki se pojavi na pristajalni strani oziroma na prvi predstavitveni strani (home page). Poskrbite, da bo sporočilo na vaši »domači strani« jasno in dobro napisano. Obiskovalcem spletne strani mora takoj nuditi informacije, ki jih iščejo – kdo ste in kako lahko rešite njihovo težavo. Ne pozabite preveriti morebitnih slovničnih napak ali nejasnega besedila. Vsebina vključuje tudi slike, zato izberite fotografije ali druge vizualne elemente, ki so visokokakovostni, privlačni in vzbudijo čustveni odziv, ki krepi blagovno znamko.

Za vsa vaša vprašanja smo vedno na voljo.
Veseli bomo vaših vprašanj, mnenj in predlogov.
Pišite nam TUKAJ.

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj