Na vsebino

Kdaj ste nazadnje posodobili vsebine na spletni strani?

V današnjem digitalnem okolju je ključnega pomena, da vsebino na spletni strani redno posodabljamo in nadgrajujemo. Tako izboljšamo prisotnost blagovne znamke na spletu in dosegamo višje uvrstitve na iskalnikih, kot je Google. Ne, ni vam potrebno, da vseskozi pišete novo vsebino, članke, blog ipd.

Namig: poiščite obstoječi zapis na vaši spletni strani in ga posodobite z novimi podatki, dodajte kakšno novo izkušnjo in ga opremite še s kakšno dodatno fotografijo.

Primer našega naročnika - objava novega zapisa na spletni strani

Vzemimo za primer našega naročnika. Pred kratkim smo jim postavili novo spletno stran in jim pokazali tudi kako lahko sami skrbijo za aktualne vsebine na spletni strani. Že kmalu so šli v akcijo in na podstrani Novice objavili najavo sodelovanja na enem dogodku. Po dogodku pa ni nihče ničesar posodobil. Na njihovih poslovnih straneh na družbenem omrežju Facebook, Instagram in LinkedIn so objavili veliko fotografij in odzive - na spletni strani pa nič. Ne imejte vseh jajc v isti košari.

Ker smo posel ljudje in če opazimo pri naših naročnikih, da kaj na kar bi želeli biti tudi sami opozorjeni, če bi bili na njihovem mestu - ne štima - jih o tem tudi obvestimo. Tako je bilo tudi tokrat.

Kaj sem jim svetovala?

Torej, ni potrebe po dodatni novici, ki bi zajemala informacije o udeležbi na dogodku, ampak lahko nadgradimo obstoječo najavo.

Prva sprememba je bila sprememba naslovne fotografije. Namesto splošne slike (fotografija promocijskega plakata) sem predlagala vstavitev njihove skupne fotografije iz dogodka, ki bi bolj privabila bralce, da kliknejo na novico. Poleg tega sem predlagala vnos dodatnih fotografij v galerijo, ki sem jih zasledila na njihovih družbenih omrežjih. To ne samo, da bi popestrilo vsebino, ampak bi tudi izboljšalo uporabniško izkušnjo obiskovalcev, hkrati pa bi povečalo verodostojnost novice. Da bodo vidni tudi na ključne besede dogodka (in podjetja) v slikovnem Google iskalniku je bistveno tudi ustrezno poimenovanje fotografij. Pa seveda - prilagoditi velikost fotografij!

Predlagala sem še, da v zapis umestijo povzetek govora direktorice na prireditvi ter omenijo prejete nagrade. Ker je na dogodku sodelovalo več zaposlenih jih je smiselno izpostaviti z imeni (v kolikor se seveda strinjajo). Imena sodelavcev so tako vključili tudi z namenom izboljšanja SEO in pojavljanja novice v iskalnikih, kar je odlično za njihov osebni branding in branding podjetja. V zadnjem delu posodobitve pa sledi prodajno sporočilo. Predlagala sem, da vključijo stavek, ki poudarja uspeh njihovih izdelkov in vabi bralce k nakupu: "Veseli nas, da so naši izdelki navdušili 800 obiskovalcev na dogodku, naj navdušijo tudi vas. Naročite jih lahko TUKAJ." S tem smo bralcem dali jasen klic k akciji (CTA) in jih usmerili k želenemu dejanju, kar je ključnega pomena za pretvorbo obiskovalcev v stranke.

S stalnim posodabljanjem in nadgrajevanjem vsebine ne le ohranjate zanimanje obiskovalcev, temveč tudi izboljšujete svojo prisotnost na spletu in povečujete možnosti za dosego višjih uvrstitev na iskalnikih, kot je Google. Zato ne pozabite: redno posodabljajte svojo spletno vsebino, da ostanete konkurenčni in relevantni v digitalnem okolju. S tem se poveča verjetnost, da bo vaša spletna stran prikazana med rezultati iskanja za ključne besede in teme v vaši panogi.

Ne pozabite tudi na deljenje tega zapisa na družbenih omrežjih

Deljenje vsebine iz spletne strani na družbena omrežja je izjemno pomembno za povečanje dosega vaše vsebine in privabljanje novega občinstva. Delite povezavo do zapisa in zraven pripišite s svojimi besedami nagovor, ki bo vabljiv in bo pritegnil uporabnike, da kliknejo za povezavo do zapisa.

Če bo po tem branju sledila tale misel: “Vse lepo in prav, ampak kako pa naj sploh pridem na spletno stran? Ne znam kje sploh mam uno geslo pa kk je sploh ime računalničarju, ki nam je to rihtal…” Potem predlagam, da po elektronski pošti malo pobrskate in najdete kontakt osebe, ki vam je urejala spletno stran. Naj vam pomaga do dostopa in posodobitev vsebine. Če pa je situacija res brezupna, smo tukaj mi. Dovolite, da vam pomagam z brezplačnim uvodnim posvetom (velja le za bralce portala Radia Odeon). Pišite mi na [email protected] in se zmenimo!

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj