Na vsebino

Najdite svoj ZAKAJ za doseganje boljših rezultatov

Se kdaj vprašate zakaj so nekateri voditelji bolj vplivni, navdihujoči in inovativni od drugih?

Zakaj so določene organizacije deležne večje zvestobe strank in zaposlenih?

Odgovor je že nekaj let nazaj razkril strokovnjak na področju vodenja Simon Sinek. Simon je zaslovel z enim najbolj priljubljenih TED predavanji, ki si ga lahko ogledate na koncu te objave. Kaj je tako slavnega? Ravno model, ki ga uporablja “Golden Circle” (Zlati krog). Prek tega modela razloži, kako so slavni voditelji, kot so Steve Jobs, Martin Luther King Jr., in brata Wright, lahko navdihovali, namesto da bi manipulirali, da bi motivirali ljudi.

ZLATI KROG: Zakaj? Kako? Kaj?

»Začeti z zakaj« pomeni poiskati in izpostaviti osebne ter poslovne vrednote, za katere si prizadevamo (zakaj nekaj počnete, zakaj ste se odločili za prodajo tega izdelka, zakaj ste se odločili kandidirati za poslanca - če smo aktualni). Šele jasno določen ZAKAJ nam omogoča široko prepoznavnost; disciplina in doslednost pri tem, KAKO in KAJ delamo, pa nam zagotavljata celosten in dolgoročen obstoj.

Kaj je vaš namen?
Kakšno je vaše prepričanje?
Zakaj vaša organizacija obstaja?
Zakaj zjutraj vstanete iz postelje?
In zakaj bi to koga zanimalo?


Navdihnjeni vodje in navdihnjene organizacije razmišljajo, delujejo in komunicirajo od znotraj navzven. Od “zakaj”, prek “kako” do “kaj”. Če povzamemo, ko naslednjič pišete prodajno ponudbo začnite z odgovorom na vprašanje: “Zakaj vam sploh pišem to ponudbo?”

Obljubljena povezava do enega najbolj slavnih TED Talk nastopov >>> Kako nas véliki voditelji navdihujejo k delovanju

Za tokratni zapis smo se odločili, ker smo uvrščeni na seznam strokovnih svetovalcev in mentorjev SPIRIT Slovenija in mentoriramo različne podjetnike znotraj podjetniških inkubatorjev. Ena tema pa je prisotna na vsakem mentoriranju - in to ravno iskanje ZAKAJ-a. Torej, zakaj počnete to kar počnete - zakaj ste se odločili da na trgu ponudite ravno ta izdelek? In ko z mentorirancem najdemo konkreten odgovor na ta “zakaj”, je vse veliko lažje - od prodajnega nagovora (pitch-a) do vsebine za na spletno stran/trgovino do strategije komuniciranja na družbenih omrežjih. Daljši zapis najdete TUKAJ.

Potrebujete usmeritve pri iskanju vašega “zakaj” ali pa bi želeli, da pregledamo vašo prodajno vsebino in jo nadgradimo? Pišite nam na [email protected]

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj