Tokrat smo se odločili, da predstavimo tistih 5 skupnih točk, ki botrujejo temu, da vaša spletna stran dejansko prodaja. Da se investicija, ki ste jo vložili v izdelavo spletne strani, povrne že v prvih mesecih.

Ker že nekaj časa prejemamo pozitivne povratne informacije naših strank o tem, koliko naročil prejemajo zaradi funkcionalne spletne strani - smo se odločili, da vam zaupamo, kje se skriva “čarovnija”.

Le kdo si ne želi prejeti takšnega povpraševanja: “Pozdravljeni. Iskali smo rešitev za problem s katerim se soočamo v naši delavnici in takoj odkrili vašo spletno stran, kjer smo v predstavitvi enega izmed vaših referenčnih projektov, opazili, da ponujate ravno to kar iščemo mi. Prav tako smo na strani našli tudi vse informacije, ki so nas zanimale, zato smo se odločili za sestanek pri vas, saj bi želeli z vami dolgoročno sodelovati.” >>> Vas zanima kakšen je bil rezultat tega povpraševanja? Prvi odstavek TUKAJ.

1. KDO SPLOH JE VAŠ KUPEC

Dobro poznavanje ciljne skupine, ki jo bo stran nagovarjala oz. vaših obstoječih kupcev oz. profilov kupcev, ki bi jih želeli intenzivneje nagovarjati. Zakaj je to pomembno? Ker potem razumemo kakšne informacije iščejo, kakšna vprašanja si postavljajo, kakšen tip strani jim je blizu in kateri je tisti prodajni sprožilec, da se bo odločil za nakup.

2. PRILAGOJENA KOMUNIKACIJA IN VSEBINSKA PREGLEDNOST
Določili ste vašo ciljno skupino, vaše potencialne kupce ali tiste, za katere želite, da postanejo vaši kupci. Še vedno pa ta ciljna skupina zajema posameznike, ki spadajo v različne komunikacijske tipe. Mu več pomeni zgovorna fotografija, hitri dostop do kratkih in jedrnatih odgovorov na pogosta vprašanja, ali pa želi več podrobne vsebine, da si lahko ustvari podrobnejšo predstavo o produktu in začuti zaupanje v znamko? Zato je izredno pomembno, da spletno stran tvorijo vsebinski elementi, ki bodo zadostili večini komunikacijskih tipom vaših strank.

3. JASNA NAVODILA IN CTA
Jasna navodila in zadostno število gumbov za poziv k dejanju CTA (Call-To-Action). Uporabite več tovrstnih gumbov za preusmeritev, a naj se ta odpre v novem pojavnem okencu. Če “povozi” obstoječo stran (zavihek), potem se lahko zgodi, da obiskovalec ne prišel več nazaj na primarno stran, ki jo je odprl. Dodajte različne tovrstne gumbe: “Prelistajte katalog”, “Želite ponudbo”, “Kupi zdaj”, “Naroči se na e-novice”, “Spoznajte našo zgodbo” ipd. Umestitev in število teh gumbov pa mora biti smiselna in premišljena.

4. SEO - OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Nič vam ne pomaga čudovita spletna stran, če je pa vaša potencialna stranka ne more najti v brskalniku. Prav tako vam nič kaj veliko ne pomaga veliko besedila na vaši spletni strani, če ni ustrezno optimizirana na ključne besede in na strukture za katere Google meni, da bolj ustrezajo uporabnikom brskalnika. Ne izgubljajte časa s pisanjem vsebine samo zato, ker vam je nekdo rekel, da je pač fajn, če imate veliko vsebine na spletni strani. Naj bo vsak element, ki ga dodajate na spletno mesto, premišljen in tam z nekim razlogom.

5. VIZUALNA PREPRIČLJIVOST STRANI
Zaradi izjemnega dizajna vaše spletne strani vas ne bo nihče našel v Googlu. To je res. Za to poskrbi SEO. A, ko potencialna stranka pride na vašo spletno stran, je zelo pomembno, da na njej tudi ostane. Seveda ni iz trte zvito, da kupujemo večinoma z očmi. Tudi, če ste ponudnik storitev v strojegradnji - pač najprej prepričajo kakovostne fotografije vaših referenčnih projektov, zato jih ne skrivajte, ampak se s kakšnim pohvalite že na prvi strani. Ne pozabite tudi na rdečo nit dizajna strani.

Če le en izmed izpostavljenih temeljev “ne štima”, začne v naši podzavesti goreti alarm, da nekaj ni vredu na strani in obiskovalec nenadoma izgubi zaupanje ali pa interes za nakup. Pa smo se lahko še tako potrudili s čudovitimi fotografijami pa izjemnim besedilom. Psihološki sprožilci lahko vplivajo tako pozitivno kot negativno. Zato ni vseeno, kako oblikujete spletno stran. S premišljeno postavitvijo elementov lahko stranko motivirate, vplivate nanjo in jo prepričate v nakup, vse seveda z upoštevanjem etičnih načel - kar močno zagovarjamo v naši agenciji.

Vas zanimajo konkretnejši primeri na to temo? Daljši zapis najdete >>> TUKAJ.

Potrebujete pomoč pri oblikovanju spletne strani, da bi bila bolj prodajno usmerjena ali pa le analizo trenutnega stanja? Pišite nam na info@starkmat.si.
Za bralce portala Radio Odeon je analiza vaše obstoječe spletne strani brezplačna.