Na vsebino

Tisk kataloga ali E-katalog? Kaj je boljše?

Za začetek nekaj vprašanj – vprašanj, ki vam bodo dala ključne odgovore. Ali je za vas bolj primeren tisk kataloga ali e-katalog? Na podlagi česa naj sprejmete odločitev? Kje so prednosti, če se določate za tisk kataloga? Oziroma, kako ugotovite ali e-katalog mogoče boljše ustreza vašim potrebam?

Mi v osnovi bolj podpiramo digitalne promocijske materiale. Pomeni, da naročnikom svetujemo, da svojo ponudbo storitev ali izdelkov raje predstavijo v eni izmed digitalnih oblik. Ena oblika iz širokega nabora digitalne promocije je tudi oblikovanje e-kataloga.

Kaj je e-katalog?

V osnovi je e-kataloga različica kataloga, ki ga objavimo na spletni strani ali socialnih omrežjih. Ključna prednost e-kataloga je, da vam lahko pomaga tudi pri SEO optimizaciji spletne strani. Saj Google iskalnik prebere tudi besedila digitalnih katalogov, ki so objavljeni nekje na spletu.

Mogoče se sprašujete, zakaj ne bi potem raje naredili kar spletne strani z vso vsebino, ki bi jo sicer objavili v e-katalogu?

Dve muhi na en mah!

Oblikovanje e-kataloga, nam za razliko od spletne strani omogoča, da ima katalog poleg vseh kvalitet, ki jih omogoča digitalna oblika kataloga, tudi vse lastnosti klasične (tiskane) verzije kataloga.

Še ena ključna prednost e-kataloga je torej to, da lahko oblikovanje e-kataloga koncipirano tako, da vašim naročnikom, po potrebi omogoča tudi tisk digitalne publikacije. V osnovi, spletne strani ponavadi niso primerne za shranjevanje v PDF obliki, na način, da bi ohranila vse oblikovne in vsebinske značilnosti spletne strani.

Oblikovanje e-kataloga, pa nam omogoča ravno to - sam e-katalog v osnovi oblikujemo tako, da je primeren za prebiranje na spletu, medtem ko si ga lahko bralci tudi natisnejo. Torej shranijo v PDF oblik in natisnejo.

Kaj pa tisk kataloga?

Zakaj bi potem sploh delali klasične tiskane verzije kataloga? Zato, ker ne moremo pričakovati, da bo tisk na “domačem” tiskalniku, ali tipičnem kopirnem stroju v pisarni, zagotovil enako kakovost, kot jo zagotovi profesionalen tiskar.

Tiskane verzije kataloga, nam torej omogočajo, da nadzorujemo kakovost tiska in podobo končnega izdelka. Če želimo graditi blagovno znamko, nikakor ne smemo pozabiti na tiskovine, med katere sodi tudi tisk kataloga.

E-katalog je predvsem odlična optimizacija stroškov. Kataloga je še vedno kakovostno oblikovan, dostopen na spletu in primeren za potrebe tiska v pisarni oziroma na domačih napravah za tisk.
Želite pomoč pri odločitvi in izvedbi? Kontaktirajte nas >>> TUKAJ in vam pomagamo.

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj