Temelji vaš posel na turistični ali gostinski dejavnosti? Potem morate izkoristiti BREZPLAČNO Google orodje za povečanje obiska pri vas. Z urejenim profilom Google My Business (GMB) si lahko povečate možnost obiska za kar 60%. Tako kažejo poročila spremljanja analitike naših naročnikov iz Slovenije.

Z Google My Business privabite več strank

PRIMER:
Družina se odpravi na izlet v Belo krajino. Nekje na poti pred Črnomljem se odloči, da bi nekaj pojedli, saj je že čas kosila. Sopotnik vzame v roke svojo pametno mobilno napravo in v Google vpiše: “restavracije Črnomelj Bela krajina” in nato klikne na Zemljevid (Google Maps). Tako glede na svojo lokacijo najlažje določi, obisk katere restavracije bi bil najbolj optimalen. Če jih je na krajši razdalji več, potem bo šel sopotnik preverjati mnenja in ocene strank. Pogledal bo tudi fotografije. Če bo opazil neatraktivne in starejše fotografije, se za to lokacijo najverjetneje ne bo odločil. Zanimala ga bo tudi ponudba, morebitne novosti, delovni čas in meni. Vse to je odločilno za višji obisk vaše lokacije in za korak pred konkurenco.

Zdaj pa to naredite tudi vi. Kaj lahko turist, ki se pelje mimo vaše lokacije, vidi na Google Maps? Bi se vi odločili za postanek pri vas? Marsikdo to “pot” naredi že pred odhodom in si na podlagi tega planira svoje postanke.

Google My Business je nepremičnina, za katero vam ni treba plačevati najemnine in vaši restavraciji lahko zagotavlja odlično donosnost naložbe (ROI) in dviguje vrednost (in prednost pred konkurenco). ZAČNITE TUKAJ: https://www.google.com/business/

S premišljeno urejenim Google My Business profilom, bo gostilna, restavracija ter bar ali pa turistična točka, pri iskanju veliko bolj izpostavljena in verodostojna. Zato vas bodo obiskovalci lažje našli in se lažje odločali za obisk. Tudi prek orodja Google Maps. Bili bi presenečeni, kakšne vse rezultate beležimo na profilih naših naročnikov. V enem izmed belokranjskih podjetij so v enem mesecu prejeli kar 65 klicev prek njihovega Google My Business profila!

Redno posodabljajte svoj profil na “Google my Business” – dodajte kakovostne fotografije in opise storitev, ki jih ponujate.
Zahvalite se za pozitivne komentarje svojim strankam in odgovorite tudi tistim, ki z vašimi storitvami mogoče niso bili zadovoljni. V kolikor ste ponudnik prenočišč, poskrbite tudi za umestitev v Google Hotels.

S COVID-19 gostje iščejo več načinov za neposredno naročilo prek spleta. Pomembno je, da ne samo zahtevate, temveč tudi optimizirate svoj seznam, tako da vključuje povezave do spletnih naročil, da izkoristite povečanje števila naročil.

Več o postavitvi, verifikaciji, komunikaciji in urejanju profila pa v zapisu TUKAJ: GOOGLE MY BUSINESS – POMEMBNO ORODJE ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM

Imate dodatna vprašanja glede postavitve Google My Business profila?

Pišite nam na info@starkmat.si