Ne dolgo nazaj je Tomaž na LinkedInu ustvaril anketo glede uporabe vizitke. Zanimalo ga je, kakšno je splošno mnenje - ali so nujne, so vizitke pase ali pa so nekakšno nenapisano pravilo v poslovnem svetu.

Rezultat ankete je glasove razdelil na tretjine. Odgovora "Leta 2021 je to pase." in "Poslovna higiena pač.", sta dobila le nekaj odstotkov več klikov od odgovora "Da, imam. To je nujno.”

Rezultati kažejo na to, da gremo počasi v smer resne uporabe digitalnih orodij za mreženje, ki bodo verjetno dolgoročno izrinile klasične vizitke. Je pa res, da je Tomaž anketo izvajal na družbenem omrežju LinkedIn, kjer uporabniki že tako več uporabljajo dotično orodje za navezovanje stikov. Pa vendar - še vedno je velik odstotek tudi tistih, ki so na tem omrežju, pa še vedno podpirajo klasično vizitko.

Da ne bo pomote - povsem jasno nam je, da za določen segment mreženja vizitke ostajajo edina logična izbira. Je pa res, da po drugi strani še veliko preveč podjetnikov sploh ne uporablja orodij, kot so LinkedIn. In tukaj je še veliko dela na strani podjetij, ki se ukvarjamo z digitalnim marketingom.

Kakšna je torej dobra vizitka in kako dosežemo, da se vas bodo poslovni partnerji spomnili in vedeli kdo ste, tudi, če so vas osebno srečali samo enkrat? Dober prvi vtis lahko naredite tudi z dobro oblikovano vizitko. Profesionalna izdelava vizitke je lahko ključnega pomena pri vzpostavljanju novih poslovnih povezav in ohranjanju profesionalnih odnosov na dolgi rok.

Glavne iztočnice za izdelavo dobre vizitke:

- ustrezen odmik od roba in razmak med elementi,

- ustrezna pisava za dobro berljivost,

- izkoristimo obe strani vizitke in

- pustimo prazen prostor za zaznamek.

Poseben poudarek pri izdelavi dobre vizitke je tudi na:

- pozicijskem sloganu ali kratkem opisu,

- finalni obdelavi vizitke in izboru ustreznega papirja

- pomembno pa je tudi, da pokažemo obraz.

Klasične vizitke v času digitalizacije še vedno obstajajo, a je čedalje bolj pomembna tudi prisotnost na največjem poslovnem omrežju na svetu, LinkedIn. Izstopajte pri obeh pristopih.

[ KLASIČNA VIZITKA ] Želite izkoristiti boljši izkoristek vaše klasične vizitke? Potem boste več o tem izvedeli na tej povezavi: >>> https://www.starkmat.si/izdelava-vizitke/

[ DIGITALNA VIZITKA ] Vas mika tudi navezovanje poslovnih kontaktov na omrežju LinkedIn ali pa ga želite nadgraditi? Svojo digitalno vizitko lahko nadgradite z nasveti, izpostavljenimi tukaj: >>> https://www.starkmat.si/linkedin-izkoristite-moc-b2b-povezovanja/